Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Eerlijk over Hout

 

UNIEKE CLUB VAN DUURZAME AMBASSADEURS

 

De houtbranche aan het woord over het belang van ‘goed’ hout.

In ‘Eerlijk over Hout’ geven vertegenwoordigers van bedrijven en organisaties uit het brede houtvak - en aanverwant - in eigen woorden hun visie op duurzaam bosbeheer en het aantoonbaar ‘goede’ hout dat daaruit voortkomt.

Deze selecte groep van ‘duurzame ambassadeurs’ bestaat uit mensen met elk hun eigen achtergrond, filosofie, ideeën, beleid en aanpak. Zij hebben echter met elkaar gemeen dat zij fervente voorstanders zijn van legaal en duurzaam geproduceerd hout en houtproducten, maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzaam inkopen en onafhankelijke milieucertificaten die van alle claims keiharde garanties maken.

Het belang van ‘goed’ hout is hoogst actueel. Enerzijds vanwege het huidige overheidsbeleid om 100% duurzaam in te kopen en anderzijds gezien de Europese Houtverordening die in maart 2013 in werking is getreden en de import van hout van illegale herkomst in Nederland en elders in Europa ondubbelzinnig verbiedt. De houtsector spant zich in om leveranciers en klanten te overtuigen van het belang van certificering van duurzame houtproductie. De ambassadeurs in deze uitgave willen u graag inspireren en staan open voor dialoog.

Hieronder kunt u de uitgaven van het speciale magazine ‘Eerlijk over Hout’ downloaden. De eerste editie werd in maart 2011 met zoveel enthousiasme ontvangen, dat in 2012 werd besloten er een regelmatige uitgave van te maken en aldus een unieke ‘Club van Ambassadeurs’ te vormen.

 

Eerlijk over Hout - Editie 2013

Eerlijk over Hout  -  Editie 2012

Eerlijk over Hout  -  Editie 2011

 

Promotie:

'Eerlijk over Hout' is een los magazine dat elk jaar medio maart in een verhoogde oplage wordt meegezonden met het vakblad Houtwereld naar de lezers van dit vaktijdschrift. Bovendien ontvangen de gastauteurs elk 100 magazines die zij desgewenst kunnen verspreiden in het eigen netwerk. Ook is 'Eerlijk over Hout' te downloaden via deze website.

 

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag