Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 22 januari 2018

Brand treft twee houtbedrijven

Bij zowel een timmer- annex houtskeletbouwfabriek in Hardenberg als bij een palletfabriek in Ulft is de afgelopen week brand uitgebroken.
Meer

Onderzoek houtzakenman geseponeerd

Het Brugse parket heeft, na onderzoek, een zaak tegen houtzakenman Thierry Maelfait laten varen. Van een West-Vlaams moordcomplot zou geen sprake zijn, aldus het parket. Dit schrijft KW Knack.be.
Meer

Hout op vakbeurs GEVEL

Zes exposanten besteden tijdens de vakbeurs GEVEL 2018 ruime aandacht aan de mogelijkheden van houten gevelbekleding. Hout en houtproducten zijn royaal te zien op de stands van Accoya, Derako, Gras Gevelproducten, Platowood, Plastica en RET.  
Meer

Bouwcenter zet HomeExpo op

Vandaag klonk het startschot voor de HomeExpo'18. Deze mini afbouwbeurs van Bouwcenter vindt plaats van 22 tot en met 24 januari 2018 in de industriële hotspot van Utrecht, de Werkspoorkathedraal.
Meer

Houten achtbaan gaat weer open

Achtbaanfans kunnen vanaf 2019 weer een ritje maken in één van de spectaculairste houten achtbanen van Europa. De rollercoaster Colossos in het Duitse Heide-Park Soltau staat al sinds de zomer van 2016 stil.
Meer

Maandag 15 januari 2018

Onderhandelaarsakkoord cao houthandel

De Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) heeft met de onderhandelaars van CNV Vakmensen en FNV Bouw in principe een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor de houthandel.
Meer

Meubel & interieur heeft nieuwe cao

Er is een nieuwe tweejarige cao overeengekomen voor de meubelindustrie en interieurbouw, die loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2019. Na drie onderhandelingsrondes deed de CBM op 19 december jl. een eindbod aan de vakbonden FNV en CNV, die nu door hen is geaccepteerd.
Meer

NIBE voegt zich bij Kiwa Group

Adviesbureau voor duurzaam bouwen NIBE, gevestigd in Bussum, opereert sinds 1 januari 2018 zelfstandig en onder eigen naam in de Kiwa Group.
Meer

'Woodhenge' is mogelijk oeroude sauna

Britse archeologen hebben mogelijk de restanten gevonden van een 4.000 jaar oude sauna. Dat volgt uit onderzoek naar een onlangs ontdekte houten tegenhanger van Stonehenge. Onderzoeksleider John Tibbles onthulde de vondst in de Yorkshire Post, zo schrijft New Scientist.
Meer

Houtfestival in Friesland

De Friese gemeente Mantgum maakt zich op voor een Houtfestival, dat plaatsvindt van 21 tot en met 27 februari.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Vanwege grote drukte lopen de levertijden in de houtsector fors op!'
Stem & reageer Lees de uitslag