Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 22 maart 2019

TABS Holland draait lekker

Een groeiende markt en synergievoordelen stuwden de omzet en winst van Timber and Building Supplies Holland NV (TABS Holland) in Zaandam vorig jaar opwaarts.
Meer

Pasec schrapt meeste banen

Palletfabrikant Pasec in het Belgische Malle moet fors krimpen. Van de 137 banen verdwijnen er 107 omdat het bedrijf lijdt onder de hevige concurrentie in de markt. De productie van de standaardpallets wordt stopgezet. Dit meldt HLN.be.  
Meer

Nog steeds Hofleverancier

Het predicaat Hofleverancier van J.C. van de Voort Houthandel & Zagerij in Udenhout is met 25 jaar verlengd.  
Meer

Unieke houtexpositie

Het Veenkoloniaal Museum in Veendam verzorgt deze zomer de tentoonstelling 'Van hout en verre reizen'. Deze expositie over de grootse houtzaagmolens van weleer in de Groninger Veenkoloniën is te bezoeken van 16 juni tot en met 29 september.  
Meer

Maandag 18 maart 2019

Dwangsom dreigt voor importeurs

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) moet van de rechtbank in Amsterdam met dwangsommen zes Nederlandse houthandelaren dwingen geen illegaal hout meer te importeren uit het Amazonegebied. Dit schrijft het dagblad Trouw.
Meer

Faber Halbertsma verandert naam

Faber Halbertsma heet weer gewoon Faber Halbertsma. De overkoepelende naam ‘Pooling Partners’ valt weg. De nieuwe groepsbranding werd vanochtend ingeluid met een slag op de gong tijdens de beursopeningsceremonie van Euronext Amsterdam.
Meer

Nieuwe cao voor houtverwerkers

Werkgevers en werknemers zijn het eens geworden over de nieuwe cao voor de houtverwerkende industrie. De werknemers krijgen 4% meer loon en er zijn afspraken gemaakt over duurzame inzetbaarheid. Leden van FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen kunnen tot 5 april hun mening geven over het eindvoorstel.
Meer

Veiliger trappen stellen

De veiligheidscontroles op de bouw door de Trappen-sectie van de NBvT blijken een succes. Door een goede voorbereiding en het maken van afspraken verloopt het werk van trappenstellers efficiënter en veiliger.  
Meer

Voor de rechter om biomassa

Milieuorganisaties en personen uit vijf Europese landen en de Verenigde Staten hebben een rechtszaak ingediend bij het Europese Gerechtshof, tegen de Europese Unie. Hout verbranden voor energie ondermijnt volgens hen de inspanningen om de klimaatopwarming te bestrijden en is even schadelijk voor het klimaat als het verbranden van fossiele brandstoffen. Dit meldt MO.be.
Meer

Donderdag 14 maart 2019

Nieuwe FSC-bossenstandaard

De herziene FSC-standaard voor Nederlands bos is gepubliceerd. Dit document vormt de basis voor certificering van verantwoord bosbeheer in Nederland. Momenteel is ongeveer de helft van al het bos in ons land FSC-gecertificeerd.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag