Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Dinsdag 23 april 2019

Verdouw Apeldoorn geopend

Verdouw Bouwproducten is sinds vandaag operationeel vanuit zijn nieuwe - tweede - vestiging in Apeldoorn. Afgezien van een voorraadmagazijn is er ook een afhaalshop ingericht.
Meer

EnquĂȘte over bezorging kozijnen

Steeds meer consumenten, zzp'ers en bouwbedrijven bestellen hun kozijnen online. De bezorging daarvan blijkt van essentieel belang te zijn. Om deze behoefte te kunnen meten, vraagt een student om medewerking aan een korte enquête die hij heeft opgesteld.  
Meer

Open dag Dijkhof Kozijnen

Dijkhof Kozijnen in Klarenbeek toont op zaterdag 15 juni haar compleet vernieuwde fabriek tijdens de nationale Dag van de Bouw.
Meer

Belgische balken voor Notre-Dame

Het Waalse houtbedrijf Artbois uit Etalle heeft met spoed tien gelamineerde steunbalken gefabriceerd en geleverd voor de muren van de Notre-Dame in Parijs. De massieve elementen van 20 meter bij 1,20 meter moeten de overgebleven constructie stutten, zo meldt Het Laatste Nieuws.
Meer

Donderdag 18 april 2019

Groeimatiging in houthandel

De leden van de Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen verwachten dit jaar een stabiele of licht stijgende omzet (+0,3%). Ze zijn wat minder positief dan in het najaar van 2018, toen ze dachten dit jaar 3% omzetgroei te gaan realiseren. De winsten lopen een deuk op. 
Meer

Miljoeneninvestering in Theuma

Theuma heeft een management buy-out achter de rug, onder leiding van Frank Abbeel. Bovendien steekt investeringsfonds M80 miljoenen in deze fabriek van binnendeursystemen en -kozijnen voor de utiliteits- en woningbouw, met vestigingen in België en Nederland.
Meer

Kritiek mogelijk op nieuwe BRL

SKH in Wageningen heeft de Beoordelingsrichtlijn 0817 genaamd 'Filmvormende voorlak- en aflaksystemen op hout' ter kritiek gepubliceerd. Hierop kan tot en met 28 mei commentaar woren ingediend.
Meer

Berkvens viert 28 dienstjubilea

Geheel tegen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in, kent Berkvens Deursystemen veel dienstverbanden van méér dan tien jaar. Alleen al in 2019 telt het bedrijf 21 jubilarissen die 12,5 jaar in dienst zijn, zes met een 40-jarig dienstverband en zelfs één 50-jarig jubileum
Meer

Houten ei geopend

Het volledig duurzame, eivormige vogelobservatorium bij het Haringvliet is feestelijk geopend. RAU Architecten ontwierp, in samenwerking Ro&Ad Architecten en in opdracht van het Droomfondsproject, een reusachtige houten constructie van waaruit de vogelrijkdom te aanschouwen is.
Meer

Maandag 15 april 2019

Houthandel koopt houtzaagmolen

Zeventiende-eeuwse paltrokmolen De Otter en het bijbehorende terrein aan de Kostverlorenvaart in Amsterdam Oud-West zijn verkocht aan houthandel G.T. van der Bijl. Met hulp van de Triodos Bank wil de nieuwe eigenaar de molen weer permanent laten draaien en het terrein in oorspronkelijke staat herstellen en verduurzamen. Met de gemeente wordt nog gepraat over onder meer een openbaar museum.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Het gaat vaak fout omdat iedereen denkt verstand van hout te hebben!'
Stem & reageer Lees de uitslag