Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Dinsdag 18 september 2018

Top-Up bijna in de steigers

Het heeft iets langer geduurd dan gepland, maar in november start in Amsterdam-Noord dan eindelijk de bouw van de 28 woon-werklofts van Top-Up. Hillen & Roosen gaat de buitenzijde van Top-Up bouwen; de bewoners kunnen dat doen met een gedeelte van de binnenkant.
Meer

Nieuwe fabriek voor houten prefab

Vanuit een nieuwe prefabfabriek gaat bouwbedrijf Van Dillen houten elementen leveren voor energieneutrale woningen en hoogwaardige renovaties van bestaande bouw. Dit meldt Cobouw.  
Meer

Groei nieuwbouwwoningen stokt

In 2018 groeit de bouwproductie met ruim 6% procent flink door. De bouw van bedrijfsgebouwen en infrastructuur trekt verder aan. Door de economische groei investeren bedrijven weer in nieuwe bedrijfspanden en de overheid stelt meer geld beschikbaar voor de bouw van wegen. In de woningbouw stokt de groei door een stagnatie van het aantal vergunningen en capaciteitsproblemen en stijgen de inkoopprijzen.
Meer

Europees energiebeleid bedreigt bos

Dat Europa het verbranden van bomen als een klimaatneutrale bron van energie ziet, kan dramatisch uitpakken voor bossen over de hele wereld. Vooraanstaande klimaatdeskundigen, met name de Belg Jean-Pascal van Ypersele, trekken aan de alarmbel. Dit meldt MO.be.
Meer

1000e Hundegger SpeedCut

Tijhuis Houtbewerkingsmachines heeft het duizendste exemplaar van de Hundegger SpeedCut SC3 geïnstalleerd bij de firma BouW '85 in Hem. Zaterdag 6 oktober geven de beide bedrijven van 09.00 tot 17.00 uur demonstraties van de bewuste machine.
Meer

Donderdag 13 september 2018

Grote belangstelling Houtwereld Praktijkdag

Er hebben zich inmiddels al 200 bezoekers aangemeld voor de Houtwereld Praktijkdag op 8 november in Rosmalen, met als thema 'Hout OverMorgen'. Daarmee zit dit kennis- en netwerkevent voor en door de houtbranche al op de helft van het aantal te verwachten gasten. Ook het programma is nu bekend.
Meer

Nieuwe dakramen van oud hout

In samenwerking met grondstoffendelver A. van Liempd Sloopbedrijven geeft de Velux Groep een tweede leven aan gebruikt hout. Woonbedrijf in Eindhoven is de eerste die hier gebruik van maakt. Momenteel voorziet deze woningcorporatie ruim 90 van zijn sociale huurwoningen van deze, door FSC als Recycled gecertificeerde, nieuwe dakramen. Het hout is gewonnen uit gesloopte Rotterdamse woningen uit 1910.  
Meer

Slokker wint FSC Forest50 Ranking

Slokker Bouwgroep (onderdeel van de Slokker Groep) is de winnaar van de FSC Forest50 Ranking 2018. Slokker presteert het beste bij de toepassing van duurzaam geproduceerd hout in de bouwsector en communiceert daar duidelijk en actief over.
Meer

Van Wijnen helpt Bouwkringloopwinkel

Ter ondersteuning van de allereerste Bouwkringloopwinkel KLUS doet Van Wijnen, als eerste bouwbedrijf, nu mee om geschikte bouwmaterialen te redden uit de afvalcontainer van haar bouwplaats in Amersfoort. Daar is onlangs de speciale bouwkringloopcontainer geopend.
Meer

Seminar over bouwen met hout

Tijdens de vakbeurs Prowood in Gent (B) vindt op 23 oktober 2018 het seminar 'Bouwen met hout' plaats. Het wordt georganiseerd door FSC België in samenwerking met Pixii en Fedustria.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Industriƫle houtbouw helpt woningbouwproductie er snel weer bovenop!'
Stem & reageer Lees de uitslag