Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 25 september 2017

Ruim 2 miljoen voor verhuizing houthandel

Een meerderheid van de gemeenteraad van Weert heeft ingestemd met het verzoek van het college van B&W om 2.125.000 euro beschikbaar te stellen om de aankoop en verhuizing van Houthandel Scheijmans mogelijk te maken. Dit meldt Midden-Limburg Actueel.  
Meer

Masterclass over houten gevelbekleding

Centrum Hout/VVNH verzorgt op 31 oktober een Masterclass over gevelbekledingen van hout voor architecten. Dit gebeurt op uitnodiging van de BNA Academie, de opleidingstak van de branchevereniging voor architecten.
Meer

Cursus over kruislaaghout

Rothoblaas, de TU Delft en Centrum Hout/VVNH geven op 2 en 3 november gezamenlijk de cursus Kruislaaghout. Deze is opgezet voor architecten, constructeurs, adviseurs en aannemers die hun kennis over het bouwen met kruislaaghout verder willen ontwikkelen en verdiepen.
Meer

Tentoonstelling over stormhout

In Natuurmuseum Fryslan is nog tot en met 7 januari 2018 de expositie Stormhout te zien. Vier kunstenaars gebruikten hout van omgevallen bomen uit de gemeente Leeuwarden om meubelstukken en andere voorwerpen van te maken. Het resultaat is te zien in Stormhout.
Meer

Vrijdag 22 september 2017

Schouders onder Houtwereld Praktijkdag

Bezoekers van de Houtwereld Praktijkdag, op vrijdag 10 november bij Accsys in Arnhem, kunnen zich laten informeren en inspireren door 30 toonaangevende exposanten die zich presenteren op de Bedrijvenmarkt.
Meer

Groter tekort aan bouwmaterialen

In 2017 groeit de bouwproductie voor het vierde jaar op rij. Hierdoor ontstaan tekorten aan personeel en materialen, wat prijsverhogingen in de hand werkt. Voor bouwbedrijven met langlopende projecten kan dit leiden tot slechtere rendementen, want zij moeten duurder inkopen dan begroot. Dit stelt het ING Economisch Bureau in het nieuwe Vooruitzicht Bouw.
Meer

Nieuwe voorzitter FSC Nederland

Na ruim negen jaar treedt Robbert Jan Dekker af als voorzitter van FSC Nederland en maakt plaats voor Bert van Veldhuizen. In het dagelijks leven is hij directeur bij PGZ International, een leverancier aan bouwmarkten in de Benelux. De nieuwe voorzitter heeft ruime ervaring in de houthandel en met FSC.
Meer

Aanpak bosbranden Amazonewoud

Alleen al dit jaar zijn er 160.000 bosbranden uitgebroken in het Amazonewoud. De Braziliaanse overheid gaat daar intensiever tegen vechten. In de regio waar de meeste bosbranden zijn, gaat ze 866 in bos gespecialiseerde brandweerlieden inzetten.
Meer

Basiscursussen Plaat & Houtskeletbouw

Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) in Wilp verzorgt dit najaar twee cursussen die ingaan op enerzijds Plaatmaterialen en anderzijds houtskeletbouw.
Meer

Afgedankt meubelstuk wordt design

Oude houten meubelstukken krijgen een nieuw leven in de Dutch Design-tentoonstelling van Paul Salet, die vanaf 29 september te zien is in museum Villa Mondriaan te Winterswijk.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Crowdfunding is voor houtbedrijven dé weg naar investeringsgeld!'
Stem & reageer Lees de uitslag