Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 19 november 2018

's Werelds eerste prefab hennephuis

Hennepbouwer Dun Agro opent op 30 november en 1 december in Oude Pekela de deuren van het eerste prefab hennephuis ter wereld. Door innovatieve technieken, en met behulp van houtskeletbouw, hoopt hennepbouw een serieus alternatief te worden voor de reguliere woningbouw.
Meer

Albo breidt uit in Roemeniƫ

Deurenproducent Albo Deuren, gevestigd in Albergen, bouwt in Arad een compleet nieuwe fabriek van ruim 3.000 m². Door de uitbreiding van deze productielocatie groeit de capaciteit in Roemenië met meer dan 25%.
Meer

Houtmuseum wint prijs

Museum en werkplaats Houtstad in IJlst heeft de Vredeman de Vriesprijs 2018 gewonnen. Architect en opdrachtgever kregen de prijs (5.000 euro) zaterdagavond in Museum Belvédère in Heerenveen overhandigd, zo meldt de Leeuwarder Courant.  
Meer

Wigbold gaat verhuizen

Wigbold Houthandel gaat binnen Groningen verhuizen van het Boterdiep naar industrieterrein De Hoogte. Dit schrijft het Dagblad van het Noorden.  
Meer

Cao-overleg uitgesteld

Nadat werkgevers- en werknemerspartijen zich op 13 november opnieuw hadden gebogen over de nieuwe cao voor de houtverwerkende industrie, werd besloten om even een pauze in te lassen.  
Meer

Vrijdag 16 november 2018

Meer omzet in houtindustrie

Bedrijven in de Nederlandse hout- en bouwmaterialenindustrie hebben in het derde kwartaal 7,1% meer omzet gescoord dan in het derde kwartaal van 2017. Dit meldt het CBS.
Meer

Nieuwe CEO voor TABS Holland

CFO René Olsthoorn volgt per 1 januari aanstaande Anne Schouten op als CEO/voorzitter van de raad van bestuur van TABS Holland NV in Zaandam. Dit heeft alles te maken met Schouten’s naderende pensioendatum.
Meer

Brand bij Van der Plas

Een felle brand in de spuitcabine heeft gisteravond 14 november veel schade berokkend bij Deurenfabriek Van der Plas in Hardinxveld-Giessendam.  
Meer

SKH mag bos PEFC-certificeren

SKH in Wageningen is sinds kort geaccrediteerd voor PEFC-boscertificering. De organisatie stelt de eerste en enige certificerende instelling te zijn, die bevoegd is om PEFC-boscertificaten uit te geven.
Meer

Helwig is de aantrekkelijkste

Timmerfabriek Helwig Kozijnen in Geleen is samen met de Meander Groep uit Landgraaf verkozen tot Aantrekkelijkste Werkgever van Limburg 2018/2019. Met deze verkiezing wil men regionale werkgevers promoten onder jongeren.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Hoogbouw bestaande uit 100% hout is kansloos!'
Stem & reageer Lees de uitslag