Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 18 januari 2019

Keurhout wordt opnieuw getoetst

Het is tijd voor de periodieke hertoetsing van Keurhout aan de Nederlandse inkoopcriteria voor hout (TPAS). Daarom nodigt de Toetsingscommissie Inkoop Hout (TPAC) stakeholders uit om hun kennis over en ervaring met Keurhout te delen op het TPAC-stakeholderforum. Dat kan van 23 januari tot en met 20 februari.
Meer

Verduurzaamd hout voor China

Swedish Wood, de Zweedse vereniging voor de houtindustrie, verkent de mogelijkheden voor de grootschalige verkoop van verduurzaamd Noord-Europees naaldhout voor buitentoepassingen aan klanten in China.
Meer

Subsidie voor circulariteit

Aan de Milieulijst 2019 zijn circulaire gebouwen met veel gerecyclede grondstoffen, een materialenpaspoort en een minimale CO2-voetafdruk toegevoegd.
Meer

AfbouwVakdag combineert events

In de Werkspoorkathedraal in Utrecht vindt op 4 april de eerste AfbouwVakdag plaats. Deze moet de separaat gehouden Vloerendag, Stucvakdag, Plafond- en Wanddag en Natuursteenvakdag vervangen.
Meer

Houtagentendiner 2019

De Nederlandse vereniging van hout- en plaatagenten (NATA) organiseert op woensdag 27 maart - voor genodigden - haar Houtagentendiner 2019. Dat gebeurt in de Koninklijke Watersport Vereeniging Loosdrecht.        
Meer

Maandag 14 januari 2019

Open huis bij Top-Up

Terwijl in Amsterdam de sloopwerkzaamheden van de bestaande bebouwing nog in volle gang zijn, waarna houthoogbouwproject Top-Up kan verrijzen, kunnen belangstellenden op 17 januari al terecht op een open huis.
Meer

Nederland in top 5 van pelletimporteurs

Nederland zal vanaf 2019 één van ’s werelds grootste importeurs van houtpellets zijn, zo schrijft NRC. Dit komt omdat vier kolencentrales beginnen met de bijstook van deze houtverbrandingskorrels.
Meer

Meer omzet Belgische houtindustrie

De Belgische houtsector realiseerde in de eerste negen maanden van vorig jaar 3% meer omzet. Dat was volledig te danken aan een gemiddelde prijsstijging van 3,9%, aldus brancheorganisatie Fedustria.
Meer

Houtexpositie zoekt input

Het Veenkoloniaal Museum in Veendam wil komende zomer een expositie verzorgen over de vele houthandels en houtzagerijen in de Groninger Veenkoloniën. Dit gebeurt onder de titel 'Van verre vaarten en houtzagerijen'. Het museum zoekt in dat kader naar onder andere  foto's en reclamemateriaal.
Meer

NEPCon breidt uit in Zuid-Aziƫ

NEPCon gaat een regionaal kantoor openen in India. Klanten in Zuid-Azië kunnen daar terecht indien zij hun bosbeheer of houtproducten willen certificeren volgens de regels van FSC.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'2018 is een recordjaar geworden!
Stem & reageer Lees de uitslag