Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 21 juni 2018

Bezoekers welkom op Houtwereld Praktijkdag

De inschrijving is geopend voor deelname aan de Houtwereld Praktijkdag. Het vakblad Houtwereld verzorgt op donderdag 8 november 2018 de zevende editie van dit succesvolle event voor en door de houtsector. Gastbedrijf is ditmaal De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen. Dit jaar zijn er live demo's en meerdere seminars én krijgt het event een feestelijk tintje.
Meer

Twee derde stands op Praktijkdag al verkocht

De Houtwereld Praktijkdag 2018 biedt dertig ondernemingen en organisaties de mogelijkheid om zich met een stand te presenteren op de veelzijdige Bedrijvenmarkt. Er is keuze uit twee interessante deelnamepakketten. Van de 30 stands zijn er nu 19 verkocht. Voor wie wil reserveren, zijn momenteel 11 stands beschikbaar.
Meer

Houthandel te koop

Wegens gebrek aan managementkwaliteiten, wordt er momenteel online een houthandel in het midden van het land ter overname aangeboden. Volgens Bedrijventekoop.nl betreft het een zeer winstgevend bedrijf.
Meer

Foreco viert lustrum

Foreco Houtproducten trekt ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan met haar medewerkers Europa in. In groepen van 12 tot 15 mensen worden bedrijven bezocht in België, Duitsland, Tsjechië, Hongarije, Zweden en Engeland. Dit meldt dagblad De Stentor.  
Meer

Congres over marktaandeel van hout

In Parijs vindt op 25 oktober een Europees netwerkevent plaats over hoe je met gebruikmaking van bepaalde informatie en cijfers, het marktaandeel van duurzaam geproduceerd hout kunt vergroten.
Meer

Maandag 18 juni 2018

Opnieuw brand bij Belgische schaverij

Schaverij Rudy De Keyser Wood Industry in Kruibeke (B) is vorige week opnieuw getroffen door een brand. In maart 2017 lag de fabriek om dezelfde redenen tijdelijk stil.  
Meer

75% hergebruik houten verpakkingen

Het Afvalfonds Verpakkingen verwacht op basis van prognoses dat vorig jaar 77% van alle op de markt gebrachte verpakkingen gerecycled is. In 2016 lag dat aandeel op 73%. Van het houten verpakkingsmateriaal wordt 75% opnieuw gebruikt.
Meer

Accsys koopt grond en gebouwen terug

Accsys Technologies gaat de grond en gebouwen van haar Accoyafabriek, kantoren en logistiek centrum in Arnhem overnemen van de huidige eigenaar Bruil. Daarnaast heeft Accsys net een derde houtacetyleringsreactor in gebruik genomen.   
Meer

Houthandel op de wallen is Goede Zaak

Houthandel Schmidt, die al meer dan 150 jaar is gevestigd aan de Oudezijds Achterburgwal, heeft het keurmerk De Goede Zaak Amsterdam 2018 in ontvangst genomen.
Meer

Nieuwe studiereis naar Zweden

Van 17 tot en met 21 september neemt Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) belangstellenden mee naar Zweden. Vakmensen die te maken hebben met vurenhout kunnen tijdens deze bijzondere trip hun kennis over de kwaliteitssortering ervan opfrissen.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Europa moet mega-export van hout en stammen naar Aziƫ/China een halt toeroepen'
Stem & reageer Lees de uitslag