Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 2 juli 2018

Houtwereld zomerstop

Hoewel de redactie van Houtwereld even geniet van een Summer Break, lopen alle zaken rondom Houtwereld en de Houtwereld Praktijkdag deze zomer gewoon door.
Meer

Vrijdag 29 juni 2018

Duurzaam inkopen redt meer bos

Als Europa’s zeven grootste importlanden van tropisch hardhout (Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Italië, Spanje en Duitsland) deze grondstof voor 100% uit duurzaam beheerde bossen zouden betrekken, dan zou daarmee meer dan 5 miljoen hectare aan tropische wouden worden beschermd. Dit is één van de conclusies uit een nieuw rapport van de European Sustainable Tropical Timber Coalition (STTC), het Initiatief Duurzame Handel (IDH) en Probos.
Meer

Veel animo voor vernieuwde Houtwereld Praktijkdag

Het loopt storm met de inschrijvingen - met vroegboekkorting - voor deelname aan de Houtwereld Praktijkdag. De animo is ook onder standhouders groot: ruim driekwart van de beschikbare stands is inmiddels verkocht!
Meer

Hollands beuken in de schijnwerpers

De finalisten van de FSC Design Award 2018 zijn bekend. Meubelmakers op Nederlandse MBO-scholen doen mee met een ontwerpwedstrijd om Hollands beukenhout een fris imago te geven. Woensdag 4 juli staan de finalisten oog in oog met een vakjury in de kas van Intratuin in Barneveld. De winnaar gaat onder professionele begeleiding werken aan een limited edition van zijn of haar ontwerp.
Meer

Nominaties #mooistebospaadje bekend

Meer dan driehonderd inzendingen zijn ingestuurd voor PEFC's wedstrijd het #mooistebospaadje van Nederland. De jury heeft de nominaties in zowel de categorie jeugd als volwassenen bekendgemaakt. De prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling vinden plaats op donderdag 5 juli.
Meer

Eindexamenexpo’s bij HMC en Cibap

De jaarlijkse eindexamenexposities staan voor de deur. Het Hout- en Meubileringscollege HMC verzorgt ze in Rotterdam en Amsterdam, terwijl Cibap dat doet in Zwolle.
Meer

Maandag 25 juni 2018

SGT wordt HOUT100%

Stichting Garantie Timmerwerk (SGT) introduceert op 1 juli HOUT100%. Dit merk moet staan voor de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland. Ook wil HOUT100% de zorgeloze zekerheid garanderen van hout als veilig en duurzaam kwaliteitsbouwmateriaal voor houten gevelelementen.  
Meer

Actieplan voor FSC in Congobekken

Tijdens de FSC Business Encounter in Gabon hebben vijftig marktpartijen en FSC gezamenlijk een actieplan opgesteld om te komen tot een verdubbeling van het areaal FSC-gecertificeerd bos in de regio. Aan de meeting in Libreville namen zowel houtkopers uit Europa deel, als houtaanbieders uit het Congobekken.  
Meer

Platform voor CNC-houtbewerking

Het wereldwijde online platform ORDERFOX.com, dat zich richt op metaalbewerking, is nu uitgebreid met CNC-houtbewerking. De gratis digitale intermediair heeft optimale machinebelasting als doel. CNC-bewerkers kunnen bij een te lage bezetting van hun machinecapaciteit, via Orderfox aan de hand van filterfuncties zoeken naar nieuwe CNC-opdrachten die op hun ondernemingsprofiel afgestemd zijn.  
Meer

Naast houten ook kunststof kozijn

Toelevering Online biedt naast maatwerk houten kozijnen nu ook maatwerk kunststof kozijnen aan, die binnen vijf werkdagen op locatie geleverd worden. De keuze om uit te breiden, is gemaakt om te voorzien in de behoeften van de markt.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Europa moet mega-export van hout en stammen naar Azië/China een halt toeroepen'
Stem & reageer Lees de uitslag