Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 20 november 2017

Hout overkapt station Assen

Het nieuwe station Assen is in aanbouw. ProRail bouwt een nieuwe overkapping van hout en een nieuwe tunnel onder de sporen. De houten dakconstructie is door zijn bijzondere ontwerp een echte blikvanger.
Meer

Praten over nieuwe meubel-cao

De onderhandelingen over een nieuwe cao voor de meubelindustrie zijn gestart. Maar het eerste overleg tussen branchevereniging CBM en de vakbonden stemde FNV Bouwen & Wonen niet tevreden.
Meer

Gefossiliseerd bos op Antarctica

Onderzoekers hebben op Antarctica resten teruggevonden van een gefossiliseerd bos dat nog ouder is dan dinosaurussen. Het gaat om de resten van zo’n dertien bomen die meer dan 260 miljoen jaar geleden op Antarctica groeiden. De onderzoekers ontdekten de resten van het bos in het Transarctische Gebergte, zo meldt Scientias.nl.
Meer

Parketleggers bezoeken SHR

Bij elkaar 35 leden van het gilde van gediplomeerde parketleggers bracht onlangs een bezoek aan SHR in Wageningen. Zij lieten zich informeren over actuele zaken die spelen rondom hout wat betreft onderzoek en testen.
Meer

Norbord pakt geurhinder aan

OSB-producent Norbord in Genk (B) hield recent haar zevende jaarlijkse informatievergadering in het kader van het geurbeheersplan, in het bijzijn van omwonenden en overheidsvertegenwoordigers. De fabriek kondigde aan droger hout te gaan inzetten door een optimalisatie van de externe opslag. Bovendien zal het bedrijf meer terpeenarm hout verwerken. Beide vormen de topprioriteit in de bestrijding van geuremissie.  
Meer

Vrijdag 17 november 2017

Wederom meer omzet houtindustrie

De Nederlandse hout- en bouwmaterialenindustrie heeft in het afgelopen derde kwartaal 4,6% meer omzet binnengehaald dan in deze periode van 2016. In bijna alle deelbranches was er sprake van omzetgroei. Alleen in de meubelindustrie daalde de omzet (met 1,4%).
Meer

Nieuw vonnis inzake nasleep Lionex

In de al vier jaar durende juridische strijd tussen de Rotterdamse zakenlieden Cees de Bruin en broers Patrick en Thierry van ’t Hoff is opnieuw vonnis gewezen. Inzet is een dispuut tussen de Maleisische houthandelsbedrijven Lionex (voormalig eigendom van investeringsmaatschappij Indofin van Cees de Bruin) en Blue Roots (eigendom van Van Uden, het transportbedrijf van Patrick en Thierry van ’t Hoff). Dit schrijft Quote.
Meer

Houtvergassingsfabriek in aanbouw

In de Amsterdamse haven is begonnen met de bouw van de eerste commerciële houtvergassingsinstallatie in Nederland. Bio Energy Netherlands realiseert er een 10 MW installatie op basis van techniek van het Amerikaanse bedrijf Zero Point Cleantech. Door vergassing moet hout meer energie opleveren dan bij verbranding, en minder luchtvervuiling.
Meer

Tweedaags Bos Event

Bos Machines verzorgt op 7 en 8 december haar Bos Event. Eén van de nieuwe machines die daar worden getoond, is de BMH Gluemaster 2.0 automatische lijmopbrengmachine voor de fabricage van houten ramen en kozijnen.
Meer

De Eekhoorn bouwt distributiecentrum

De Eekhoorn Dutch Furniture, fabrikant van onder andere houten meubels, in Zwaagdijk-Oost gaat een groot distributiecentrum met Experience Center bouwen in Hoorn. Het bedrijf kocht hiervoor een bouwkavel van 25.000 m² direct aan de nieuwe snelweg N23/Westfrisiaweg. Eind 2019 is de nieuwbouw klaar. 
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Houtbedrijven kunnen (eindelijk) hun verkoopprijzen weer verhogen!'
Stem & reageer Lees de uitslag