Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 12 oktober 2018

Drukte op Houtwereld Praktijkdag

Er hebben zich inmiddels al ruim 300 bezoekers uit de hout-, bouwmaterialen- en bouwsector aangemeld voor de Houtwereld Praktijkdag op donderdag 8 november in Rosmalen, met als thema 'Hout OverMorgen'.
Meer

Live machinedemonstraties

Live draaiende houtverspanende, -bewerkende en -afwerkende machines staan dit jaar op het programma van de Houtwereld Praktijkdag.
Meer

Kansen en valkuilen van Industrie 4.0

Tijdens de Houtwereld Praktijkdag geeft Henk van Heuveln, salesmanager van Proteus Systems, een powersessie over de uitdagende dynamiek van Industrie 4.0.  
Meer

Sneller en beter kozijnen maken

Single Part Production en manieren en middelen om het houten kozijn te verbeteren en het proces van kozijnenproductie te versnellen. Over deze onderwerpen verzorgt Ludo Schennink (DJP Kreunen Kunststoffen) op 8 november een inloopseminar tijdens de Houtwereld Praktijkdag.
Meer

Inhaken op klimaatbestendig bouwen

In zijn power-presentatie tijdens de Houtwereld Praktijkdag op 8 november gaat René Klaassen (SHR) in op hoe de bos- en houtsector kan anticiperen op klimaatbestendig bouwen.
Meer

Maandag 8 oktober 2018

Van Eesteren bouwt HAUT

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren gaat in Amsterdam het houtbouwproject HAUT realiseren. HAUT is een initiatief van projectontwikkelaar Lingotto, Team V Architectuur en Arup. Het wordt het hoogste hybride houten gebouw van Nederland en één van de hoogste ter wereld.
Meer

Houten hond onthuld

Mannes verwelkomt sinds dierendag iedere reiziger op het centraal station in Assen. Deze zes meter hoge, bruine hond met rode gloed bestaat geheel uit Accoyahout. Mannes is ontworpen door het Rotterdamse kunstenaarscollectief Nio en Sefarijn, en gemaakt door Arie Doornekamp van Doornekamp Woodspecials in Waddinxveen.
Meer

Teleurstelling voor Finch

Het project met twintig energiezuinige houten Finch-woningen in Steenbergen gaat niet door, zo meldt Omroep Brabant.
Meer

Cras lanceert eigen bier

Ter viering van zijn 140ste verjaardag heeft Cras Woodgroup zijn eigen bier gebrouwen, onder de naam AUGUST. Gasten konden het met eikensnippers verrijkte gerstenat gisteren proeven tijdens de Open Bedrijvendag in het Belgische Waregem.
Meer

Studenten bouwen circulair

De bouw is één van de grootste CO2-vervuilende sectoren. Hoe dat anders kan, laten 150 MBO-studenten zien in de landelijke ontwerpwedstrijd SLIMCirculair ’18-’19. Zij willen zorgen voor een revolutie in de bouw.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Digitalisering en robotisering veranderen het werk, maar niet de werkgelegenheid!'
Stem & reageer Lees de uitslag