Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 19 oktober 2017

Houtwereld in het nieuw!

Houtwereld bestaat dit jaar 70 jaar. Dat moet natuurlijk worden gevierd. Zoals u morgen merkt bij de verschijning van de nieuwe editie, heeft de lay-out van ons vakblad een restyling ondergaan. De inhoud wordt op een frissere manier aan u gepresenteerd, maar blijft toch zeker ook herkenbaar.
Meer

EU roept Belgiƫ op het matje

Na een klacht van Greenpeace heeft de Europese Commissie een procedure opgestart tegen België voor schending van het Europees recht. Reden hiervoor is dat het land te weinig zou doen voor de strijd tegen illegaal gekapt hout. Het is de eerste keer dat de Europese Commissie een lidstaat op de vingers tikt voor de onjuiste toepassing van de Europese Houtverordening. Volgens de Commissie is België er, sinds deze verordening van kracht is (maart 2013), niet in geslaagd een significant aantal controles uit te voeren, terwijl er grote hoeveelheden hout op de Belgische markt worden gebracht.
Meer

'Duurzaam werken in het hout'

De sociale partners in de houtverwerkende industrie zijn in het kader van duurzame inzetbaarheid in 2017 een ESF-project gestart met de naam 'Duurzaam werken in het Hout'. Dit project is nu genomineerd voor de publieksprijs van de ESF-Awards.
Meer

FSC-primeur in Walloniƫ

Een nieuw project rond FSC-boscertificering biedt mogelijkheden voor particuliere bosbeheerders in Wallonië en Vlaanderen.
Meer

Vers Hout

Aanstaande zaterdag, 21 oktober, wordt tijdens het evenement ‘Vormgevers in hout’ op Fort Vechten het boek Vers Hout van Job Suijker en Sjors van der Meer gepresenteerd. Het boek wordt door Forte Uitgevers ten doop gehouden, met een toelichting en een demonstratie door het Zutphense houtbewerkersduo.
Meer

Maandag 16 oktober 2017

Accsys-fabriek bijna klaar

Een rondleiding door de nieuwe fabriek van Accsys Technologies in Arnhem, is op 10 november één van de hoogtepunten van de Houtwereld Praktijkdag. Op een perceel van 18.000 m² op Industriepark Kleefse Waard in Arnhem legt Accsys momenteel de laatste hand aan haar gloednieuwe houtacetyleringsfabriek met kantoorgebouw (zie foto) voor de productie van Accoyahout. Bezoekers van de Houtwereld Praktijkdag hebben de primeur: zij kunnen de nieuwbouw als eerste zien.
Meer

Stabiele groei bouwmaterialengroothandel

De omzetgroei in de bouwmaterialengroothandel komt dit jaar uit op een gemiddelde van circa 5%. Daarmee zijn de verwachtingen van ondernemers in de branche nagenoeg gelijk aan die van begin 2017. Een grote meerderheid van de ondernemers (83%) voorspelt ook voor 2018 een omzetstijging, terwijl 6% voor 2018 uitgaat van een omzetdaling. Dit blijkt uit de veertiende Conjunctuurmeting van Koninklijke Hibin onder ondernemers in de bouwmaterialengroothandel, uitgevoerd door Buildsight.
Meer

Vakbeurs Renovatie in andere handen

Het beursconcept Renovatie & Transformatie, dat sinds 2009 door de Jaarbeurs Utrecht beurtelings in Utrecht en in de Brabanthallen in Den Bosch werd georganiseerd, is overgenomen door 54events. Bureau 54events is organisator van onder andere Ecomobiel en de Vakbeurs Energie. Renovatie zal vanaf de 2018-editie (23 t/m 25 mei 2018) plaatsvinden in de Brabanthallen in Den Bosch.
Meer

Expositie over HOUT

Van 20 oktober tot en met 3 december 2017 exposeert Udo Prinsen videowerk en lange-sluitertijd-fotografie in Museumcafé Ginkgo in de Oude Hortus te Utrecht. Speciale focus ligt daarbij op het thema HOUT.
Meer

Vrijdag 13 oktober 2017

Bizarre ruzie West-Vlaamse houthandelaren

Het parket van Brugge (B) onderzoekt een zaak waarbij twee houthandelaren elkaar beschuldigen van het beramen van een moordcomplot, oplichting en valsheid in geschrifte. Dit schrijft Het Laatste Nieuws.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Het wordt als houtbedrijf steeds moeilijker om aan goed personeel te komen!'
Stem & reageer Lees de uitslag