Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 23 april 2018

Houtmuseum geopend

Het nieuwe Museum en Werkplaats Houtstad IJlst is afgelopen zaterdag 21 april officieel geopend. De feestelijkheden werden bijgewoond door meer dan vijfhonderd bezoekers.
Meer

Uitlevering Kouwenhoven uitgesteld

De uitlevering van Guus Kouwenhoven door Zuid-Afrika is opnieuw uitgesteld. De Nederlandse wapenhandelaar (75) en voormalige houthandelaar ligt met een gecompliceerde beenbreuk in het ziekenhuis.
Meer

Leveranciersdag Raab Karcher

Bouwmaterialenleverancier Raab Karcher heeft op 19 april prijzen uitgereikt tijdens haar vierde Leveranciersdag, die plaatsvond in de oude Koepel-gevangenis in Breda.  
Meer

Nu inschrijven voor HeftruckCup 2018

Ook dit jaar organiseert MotracLinde de Nederlandse voorronde van de internationale StaplerCup voor heftruckchauffeurs. Het evenement vindt op zaterdag 7 juli plaats bij de vestiging van MotracLinde in Zwijndrecht.
Meer

Norbord is 'Best Supplier'

De divisie ‘hout’ van de Duitse organisatie Eurobaustoff heeft Norbord uitgeroepen tot ‘Best Supplier 2017’. Volgens de bouwmaterialenorganisatie is Norbord de nummer 1 in volume en omzet op het gebied van OSB. Ook wordt de onderneming de voorkeurleverancier binnen de hele bouwsector genoemd.  
Meer

Maandag 16 april 2018

Finti opent nieuwe fabriek

De Finti-fabriek in Haaksbergen opent vandaag officieel zijn deuren. Zoals Houtwereld al eerder schreef, produceert deze fabriek thermisch gemodificeerd vurenhout voor de hoogwaardige toepassing in kozijnen, ramen, deuren en gevelbekleding.
Meer

Nieuwe eigenaar Building Holland

Aan de vooravond van een nieuwe editie van Building Holland, maakt Easyfairs Nederland bekend per direct deze beurs voor de bouw- en vastgoedsector over te nemen van Duurzaam Gebouwd.
Meer

Azobé steunt 3.500 zonnepanelen

Op een parkeerdek van het voormalige hoofdkantoor van het CBS in Heerlen worden momenteel zonnepanelen gelegd op een forse dakconstructie van azobéhout.
Meer

Run op Houtdiner

Het belooft gezellig druk te worden op het Houtdiner, dat op vrijdag 8 juni voor de vijftiende keer wordt georganiseerd. Tijdens deze jubileumeditie is iedereen uit de houtbranche welkom om te netwerken, te borrelen, te BBQ'en en te genieten van een toplocatie pal aan de Rijn in Leiden: restaurant WOODS en Houtzaagmolen de Heesterboom.  
Meer

Warm welkom bij Lamico

Op de kop af 44 leden van de Seniorenclub Hout waren 11 april te gast bij Lamico in Winschoten, fabrikant van verlijmde houten panelen. Van de brand die enkele weken geleden was uitgebroken bij het bedrijf, viel niets meer te zien.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Dat Greenpeace zich terugtrekt uit FSC, is géén ramp voor FSC!'
Stem & reageer Lees de uitslag