Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 19 februari 2018

Meer omzet hout en bouwmaterialen

De Nederlandse fabrikanten van hout en bouwmaterialen scoorden in het vierde kwartaal van vorig jaar 6% meer omzet vergeleken met een jaar eerder. De gemiddelde omzetgroei van de producenten in de industrie bedroeg 6,7%. De omzet steeg hiermee voor het vijfde kwartaal op rij. In bijna alle branches boekten producenten meer omzet dan in het jaar ervoor. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.
Meer

Resultaten bosbedrijven gezakt

De Nederlandse particuliere bosbedrijven hebben gemiddeld in 2015 een positief resultaat geboekt van 14 euro per hectare bos. Dit resultaat is lager dan in de twee voorafgaande jaren: 39 euro in 2014 en 24 euro in 2013. De daling is veroorzaakt door lagere opbrengsten, vooral van subsidies.
Meer

Bewoners verzinnen systeem tegen paalrot

In het Kleiwegkwartier in Rotterdam doen buurtbewoners een proef waarbij ze water uit de sloot halen en onder hun woningen pompen om het grondwaterpeil te verhogen als het lang droog is geweest. Zo voorkomen ze dat de houten palen onder hun huis wegrotten en de fundering verzakt. Dit meldt RTV Rijnmond.  
Meer

Kennis opdoen van boom tot plank

Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) heeft een vernieuwd cursusaanbod in 2018 waarbij de beleving van de hele houtketen centraal staat. Van boom tot plank: tijdens excursies op bijzondere plekken in binnen- en buitenland delen experts uit het houtvak hun kennis en passie.
Meer

Houtsenioren bezoeken Lamico

Op woensdag 11 april zijn de leden van de Seniorenclub Hout te gast bij Lamico in Winschoten. Lamico is al jaren één van de toonaangevende lijmhoutproducenten in Europa.    
Meer

Donderdag 15 februari 2018

Bouwen met hout in Groningen

Op 20 maart organiseert de NBvT-sectie VHSB in samenwerking met BuildinG Groningen het seminar 'Toekomstbestendig bouwen in Groningen'. Tijdens dit congres wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen voor de bouw, hoe om te gaan met bouwen in het aardbevingsgebied en hoe dit te combineren met duurzaamheid, CO2 en de typische Groningse bouwstijl.  
Meer

Uitdagend FSC Event

Greenpeace-directeur Joris Thijssen sloot het plenaire deel van het FSC Event op 8 februari af met een belangrijke boodschap aan alle aanwezigen. 25 Jaar geleden stond Greenpeace samen met een aantal andere organisaties aan de wieg van FSC als instrument om wereldwijde ontbossing tegen te gaan. Hij daagde de tweehonderd eventdeelnemers uit om met hetzelfde elan nu de volgende stap te zetten en FSC en duurzaam hout een centrale positie te geven bij de uitvoering van klimaatbeleid en in de nieuwe economie.
Meer

Veiling van 1.250 kuub hout

Op 24 februari gaat tijdens de 22e Nederlandse Rondhoutveiling bij elkaar 1.250 m³ hout van eigen bodem onder de hamer. Dat is ruim 400 kubieke meter meer dan vorig jaar.
Meer

Meer aandacht voor beukenhout

De tweede editie van de Nederlandse FSC Design Award is van start gegaan. Meubelmakers op Nederlandse MBO-scholen worden uitgedaagd om Hollands beukenhout een fris imago te geven. De winnaar mag onder professionele begeleiding aan de slag met een 'limited edition' van zijn of haar ontwerp. Met de FSC Design Award 2018 willen FSC Nederland en Staatsbosbeheer leerlingen enthousiasmeren voor lokaal duurzaam geproduceerd hout - in het bijzonder beukenhout.
Meer

Bijzondere boekenplankjes

Staatsbosbeheer doet mee met de actie ‘Geef een (prenten)boek cadeau’, door voor kostprijs een speciaal ontworpen boekenplankje beschikbaar te stellen. Het is gemaakt van hout uit Nederlandse bossen.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Het imago van hout is ├ęcht verbeterd!'
Stem & reageer Lees de uitslag