Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 13 augustus 2018

Maatregelen tegen houtfabriek

De gemeente Ermelo moet handhavend optreden tegen Pallet- en Timmerfabriek A.R. ten Hove. Dat heeft de rechtbank Gelderland recent bepaald, meldt dagblad De Stentor.
Meer

BouwBeurs R&D beleeft première

Tijdens de BouwBeurs 2019, van 4 tot en met 8 februari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht, wordt BouwBeurs R&D gelanceerd. Dit nieuwe concept legt de focus op innovatie en richt zich op architecten, bouwkundig ingenieurs en andere nieuwsgierige mensen in de bouw. Aan de hand van actuele dagthema's en het aanbod op de beursvloer worden de nieuwste ontwikkelingen en spraakmakende projecten in de bouwbranche voor én door deze doelgroep inzichtelijk gemaakt.
Meer

Kruislings verlijmd populieren

Peppelhout is met haar plan ‘Productief Peppelland’ één van de acht Brabantse winnaars van de prijsvraag Brood & Spelen. Het bewuste plan is samen met een grondeigenaar en studio Marco Vermeulen bedacht.
Meer

MKB gebruikt zomer voor groei

Voor 62 procent van de Nederlandse midden- en kleinbedrijven is de zomer een belangrijke periode om in te zetten op de groei van hun onderneming. De MKB-ondernemers benutten deze maanden om extra omzet te genereren, om aandacht te besteden aan de bedrijfsstrategie of om nieuwe samenwerkingen op te zetten. Deze ambities financieren zij steeds vaker met nieuwe financieringsbronnen zoals online banken en financieringen. Dit blijkt uit onderzoek van B2Businesslening.  
Meer

Minder investeringsaftrek

Het percentage voor de energie-investeringsaftrek (EIA) gaat in 2019 omlaag naar 45%. Dat is flink minder dan de 54,5% van dit jaar, maar volgens het kabinet is het nog steeds hoog genoeg om ondernemers te prikkelen om energie te besparen. Het doel van de energie-investeringsaftrek (EIA) is het stimuleren van investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of in duurzame energie.
Meer

Vrijdag 10 augustus 2018

Klimaat-slimmer bosbeheer

Met beter bosbeheer zou Nederland veel meer CO2 kunnen compenseren, zegt de Wageningse bosexpert Gert-Jan Nabuurs in Trouw.
Meer

Bouw noteert meer orders

De orderportefeuille voor de totale bouw is in juni met een tiende maand gestegen en kwam uit op 10,2 maanden werk. Hiermee is de werkvoorraad 1,4 maanden hoger dan in dezelfde maand vorig jaar. Dit becijfert het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB).
Meer

60% Belgisch hout heeft keurmerk

Een studie door BOS+, Probos en IDEA Consult wijst uit dat het aandeel van FSC- en PEFC-gecertificeerd primair hout op de Belgische markt in 2016 samen 59,5 procent bedroeg. Hoewel er duidelijk een positieve trend zichtbaar is, zijn er grotere inspanningen nodig rond gecertificeerd tropisch en gematigd hardhout én rond boscertificering in eigen land, zo stellen de onderzoekers.
Meer

Zaanse houthandel stopt ermee

Houthandel Bentvelzen & Jacobs aan de Houthavenkade in Zaandam, die dit jaar een halve eeuw bestaat, sluit aan het einde van dit jaar de deuren. Dit schrijft het Noord-Hollands Dagblad.  
Meer

Eucalyptusbomen veroorzaken brand

Sinds afgelopen woensdag woeden er hevige bosbanden in Portugal als gevolg van de droogte en hitte. Vorig jaar kwamen bij branden in het land 114 mensen om het leven. Het is volgens het Belgische dagblad De Standaard vooral de schuld van de eucalyptusbomen.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Ontbossing: keurmerken en sectorafspraken leggen het af tegen georganiseerde misdaad!'
Stem & reageer Lees de uitslag