Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Woensdag 12 december 2018

Winterbreak

De redactie van Houtwereld neemt even een winterpauze. Na de kerst zijn we weer terug. Wij wensen u fijne kerstdagen!
Meer

Maandag 10 december 2018

Zonnedak van Foreco geopend

De zonnepaneleninstallatie op het dak van houtbedrijf Foreco in Dalfsen is officieel in werking gesteld. In totaal 2.030 zonnepanelen wekken daar elektriciteit op voor inwoners van Dalfsen en omgeving.  
Meer

Gesteggel over brandveiligheid

De gemeente Dongen moet opnieuw bekijken of emballageproducent Dongen Pallets in een palletopslaghal voldoende maatregelen heeft genomen om brandoverslag naar naastgelegen bedrijfspanden te voorkomen. Dit schrijft BN De Stem.  
Meer

Drugs in boomstammen en bielzen

De Spaanse en Belgische politie hebben negentien mensen aangehouden in verband met een onderzoek naar cocaïnesmokkel vanuit Ecuador naar Spanje en België. Dit meldt Panorama.
Meer

Veiliger werken in platenindustrie

Europese fabrikanten van houtachtige plaatmaterialen (verenigd in de EPF) hebben een vrijwillig akkoord ondertekend met de Europese vakbonden ter verbetering van de werkomstandigheden van het personeel in deze bedrijfstak.
Meer

Beste toepassing gecertificeerd hout

Tijdens een galadiner met meer dan duizend gasten in Amsterdam, heeft de jury van het World Architecture Festival (WAF) de Best Use of Certified Timber Prize toegekend. Winnaar is het International House in Sydney, ontworpen door Tzannes Architecture. Het project werd gebouwd door Lendlease met gebruikmaking van PEFC-gecertificeerd cross laminated timber (CLT) van fabrikant Stora Enso.
Meer

Vrijdag 7 december 2018

Meubel & interieur draait grotendeels goed

De laatste conjunctuurmonitor van meubel- en interieurbouwvereniging CBM laat zien dat de economie ook in deze sector aantrekt. Bij de meeste bedrijven groeien de omzetten en wordt er weer goed verdiend. Helaas geldt dat nog niet voor alle leden.
Meer

Zwolse klompen van Groene Kathedraal

Binthout laat klompen maken van de met spoed gekapte, oude en zieke populieren aan de ­Schellerenkweg te Zwolle. Deze bomenlaan, ook wel de ‘Groene Kathedraal’ genoemd vanwege de vorm van de populieren, wordt in 2019 verwerkt tot een unieke serie populieren klompen.
Meer

Ontbossing Amazone neemt weer toe

De ontbossing van het Amazoneregenwoud in Brazilië heeft ten opzichte van voorgaande jaren in 2018 het hoogste niveau bereikt in tien jaar tijd. Dat blijkt uit cijfers van de Braziliaanse regering over de periode juli 2017 tot juli 2018.  
Meer

Half miljoen GND-labels

Sinds de introductie van het nieuwe GND-garantielabel, zijn al een half miljoen deuren hiervan voorzien. Dat is een verdubbeling in ruim een jaar tijd.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Bedrijfskeurmerk STIP verbindt FSC en PEFC!'
Stem & reageer Lees de uitslag