Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 11 december 2017

Europees bos compenseert 20% CO2

Het Europese bos levert op dit moment al een belangrijke bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering. Niet alleen wordt er veel CO2 vastgelegd in het bos, maar door een actief beheer worden ook houtproducten geproduceerd waardoor wordt bespaard op energie-intensieve materialen als beton en staal. Dit vermindert de CO2-uitstoot, zo schrijft Wageningen Environmental Research.
Meer

Oplopend personeelstekort in vergrijzende industrie

In zowel de hout- en bouwmaterialenindustrie als in de meubelindustrie loopt het tekort aan personeel op.
Meer

Circulair bouwen met verplaatsbare woningen

Zo snel mogelijk de stap maken naar 100% circulaire woningbouw en zo de klimaatimpact van de bouwsector fors reduceren. Dat is de gezamenlijke ambitie van drie grote Nederlandse producenten van verplaatsbare (houten) woningen: Finch van De Groot Vroomshoop Bouwsystemen, Heijmans ONE van Heijmans en NEZZT van De Meeuw.
Meer

5 miljoen voor slimme pallet

Het Duitse chemieconcern BASF steekt 5 miljoen euro in de Nederlandse supply chain-startup Ahrma, maker van een vernieuwende pallet met een binnenzijde van hout.
Meer

Congres over Bosbeheer en Ecologie

Natuuraannemer RANOX organiseert op donderdag 18 januari 2018 bij Helicon in Apeldoorn het mini-symposium ‘Bosbeheer & Ecologie’.
Meer

Vrijdag 8 december 2017

Minder investeringsdrang houtindustrie

Ondernemers in de industrie verwachten komend jaar 16 procent meer te investeren in materiële vaste activa dan in 2017. De hout- en bouwmaterialenindustrie denkt in 2018 daar 12% meer aan uit te geven, nadat deze bedrijfstak dit jaar 38% meer geld uittrok voor investeringen dan in 2016.
Meer

Bouw vertraagt door tekorten

2018 wordt naar verwachting het vijfde jaar op rij dat de bouwproductie groeit, waardoor er tekorten aan personeel en materialen ontstaan. Ook remmen financiële belemmeringen de toename van het bouwvolume. De krappe bouwcapaciteit leidt tot hogere prijzen. Zo stijgt de kostprijs van nieuwbouwwoningen voor het eerst sinds 2008 weer.
Meer

Guus Kouwenhoven opgepakt

De 74-jarige voormalige houthandelaar Guus Kouwenhoven, die is veroordeeld voor wapensmokkel en medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden in Liberia, is vrijdagochtend op verzoek van het Nederlands Openbaar Ministerie (OM) opgepakt in zijn woning in Zuid-Afrika. Nederland wil dat Kouwenhoven wordt uitgeleverd. Hij wordt later op de dag nog voorgeleid aan de rechter. Dit meldt NRC.nl.
Meer

Marges CBM-leden flinterdun

Hoewel de interieurbouw en meubelindustrie nog niet terug zijn op het niveau van vóór de crisis, beginnen de bedrijven wel weer winst te maken. Dit zei voorzitter Marcel Horjus op 7 december tijdens de algemene ledenvergadering van brancheorganisatie CBM.
Meer

Mogelijke start Friese pelleteerfabriek

Biomassa Fryslân uit Dronryp heeft serieuze plannen om een Friese pelleteerfabriek op te richten. De fabriek gaat Fries snoei- en resthout verwerken tot brokjes voor pelletkachels en -ketels. Het gaat om een investering van zo’n € 10 miljoen.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Houtbedrijven kunnen (eindelijk) hun verkoopprijzen weer verhogen!'
Stem & reageer Lees de uitslag