Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 11 september 2017

Houtvezelbedrijf neemt branchegenoot over

 

Ten Damme in Groenlo, specialist in diverse bodemstrooisels en biomassa, heeft per 7 september houtvezelbedrijf All-Round in Zelhem overgenomen. Hiermee versterkt Ten Damme zijn marktpositie als leverancier van bodemstrooisels en geeft het bedrijf invulling aan zijn ambities tot verdere groei.  

 

 

All-Round levert houtvezels en zaagsel aan de agrarische markt. Algemeen directeur en eigenaar Uigen Oldenboom: “Bij het ontbreken van een opvolger ben ik blij dat de heren Ten Damme contact met mij hebben gezocht. In Ten Damme heb ik een gelijkwaardig bedrijf getroffen dat aansluit bij mijn ideeën, wensen en visie. In een krimpende agrarische markt en opkomende biomassamarkt is het een uitkomst om een gezamenlijke vuist te maken. Dit zorgt voor een verantwoorde marktverdieping en marktvergroting. Ten Damme is een innovatieve partner met grote ontwikkelkracht. Door onze krachten te bundelen blijven wij ook voor de toekomst de vertrouwde leverancier. Onze klanten en partners zijn in goede handen bij Ten Damme. We zullen onze vertrouwde producten blijven verkopen en daarnaast ons assortiment uitbreiden."

 

Oldenboom vervolgt: "De continuïteit van het bedrijf en de werkgelegenheid zijn nu gewaarborgd. De naam All-Round blijft voorlopig bestaan, maar gaat na verloop van tijd over in Ten Damme. Voorlopig blijf ik nog het aanspreekpunt voor klanten en bedrijven.”


Volgens de broers en eigenaren Willie, Henk en Johan ten Damme biedt de overname mogelijkheden om grote stappen te maken en verder te groeien. “All-Round staat voor kwaliteit en is tevens een familiebedrijf. De bedrijfscultuur, een vergelijkbare klantbenadering en een zeer sterke marktpositie passen goed bij Ten Damme. De overgenomen activiteiten omvatten houtrecycling, transport en de in- en verkoop van houtvezels, zaagsel en verschillende soorten fourage. Het is een complementaire firma en wij zijn ervan overtuigd samen met de medewerkers van All-Round de beide ondernemingen verder te kunnen ontwikkelen.”
 

 

 

Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Europa moet mega-export van hout en stammen naar Aziƫ/China een halt toeroepen'
Stem & reageer Lees de uitslag