Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 11 september 2017

Workshops houtbewerking

 

Op het aankomende Ambacht in Beeld Festival worden meerdere workshops gehouden waarin jong en oud zelf met hout aan de slag kunnen gaan. Het festival wordt op 23 en 24 september 2017 gehouden in De Hallen te Amsterdam.  

 

 

Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een divers publiek op interactieve wijze inspireren over ambacht. Het programma omvat internationale masterclasses, meer dan dertig verschillende workshops en talloze demonstraties en performances door top-ambachtslieden.

 

Tijdens de workshop 'Traditionele houtverbindingen maken' van Atelier Espenaer wordt in 90 minuten uitgelegd hoe houtverbindingen met de hand gemaakt worden. Traditionele verbindingen als de zwaluwstaart- en pen- en gatverbindingen zorgen al eeuwenlang voor stevige verbindingen van onder andere meubilair. Deze technieken die oude meesters al jaren gebruiken worden tijdens de workshop in de praktijk gebracht.

 

Twee andere workshops zijn gewijd aan het maken van je eigen tol (voor kinderen vanaf 10 jaar, onder leiding van houtdraaier Jurriaan Kalkman) en aan het maken van een houten kruk. Dat laatste gebeurt in samenwerking met het Hout- en Meubileringscollege en de Vliegende Meubelmakers.

 

Kinderen van alle leeftijden leren elders, in samenwerking met The Refugee Company, van timmerman Ibrahim uit Sudan hoe ze een drijvend bootje van hout bouwen.

 

'Van boomstam tot stoelpoot' is de naam van een workshop waarbij deelnemers in anderhalf uur tijd een boomstam omtoveren tot stoelpoot; ook leren ze drie basistechnieken. Meester-houtbewerker Daan de Leeuw geeft de workshop in samenwerking met The Green Circle.

 

Gevorderden met de nodige draaibank-ervaring kunnen meedoen met de workshop 'Een houten schaal maken'. Jurriaan Kalkman geeft er tips en tricks.

 

Voor informatie en aanmelding: www.ambachtinbeeldfestival.nl


 

 

 

Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Europa moet mega-export van hout en stammen naar Aziƫ/China een halt toeroepen'
Stem & reageer Lees de uitslag