Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 9 oktober 2017

Aftrap van nieuw houtconvenant

 

Bij Van den Oudenrijn in Bodegraven vond vorige week de startbijeenkomst plaats van het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. Deze op 22 maart dit jaar ondertekende afspraak tussen overheid en particuliere organisaties streeft ernaar om duurzaam geproduceerd hout de norm te maken in Nederland. Op de startbijeenkomst waren 17 van de 24 partijen vertegenwoordigd door in totaal twintig personen.

 

 

De aftrap werd gegeven door Paul van den Heuvel, voorzitter van de stuurgroep van het convenant. Hij herhaalde waarom duurzaam geproduceerd hout tot norm maken zo belangrijk is: “In de biobased economy, waar biomassa de hoofdrol speelt, worden eindige grondstoffen vervangen door hernieuwbare grondstoffen, maar duurzame productie is de belangrijke voorwaarde”.

 

Voor zowel het Grondstoffenakkoord, dat de transitieagenda’s ‘Bouw’ en ‘Biomassa en voedsel’ bevat, als het Energieakkoord met het transitiepad ‘Biomassa en natuur’ is hout het veelbelovende materiaal, mits duurzaam geproduceerd.

 

Na de inleiding sprak de nieuwe secretaris Berdien van Overeem over de behaalde resultaten tot nu toe, de ambities van het convenant en de structuur waarbinnen deze bewerkstelligd zullen worden. Vervolgens kwamen de trekkers van de werkgroepen aan het woord. De convenantpartners leverden constructieve bijdragen aan de gepresenteerde plannen van de werkgroepen, waaruit duidelijk ook de noodzaak en relevantie bleek van het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer. In de komende periode gaan de partijen aan de slag met de plannen en brengen ze de voorgestelde acties ten uitvoer.


 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Industriƫle houtbouw helpt woningbouwproductie er snel weer bovenop!'
Stem & reageer Lees de uitslag