Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 9 oktober 2017

Motie voor bescherming van IFL's

 

In een videoboodschap legt de internationale tropisch-houtvereniging ATIBT uit wat deze week haar inzet is op de General Assembly van FSC International met betrekking tot Intact Forest Landscapes.

 

 

IFL's is een afkorting voor de laatste urgente intacte bosgebieden in de wereld, die dreigen te verdwijnen. Dit onderwerp staat hoog op de agenda van de Algemene Ledenvergadering die FSC International deze week houdt in de Canadese stad Vancouver.

 

De ATIBT dient daar deze week officieel Motie 65 in, die gericht is op de praktijkgerichte bescherming van Intact Forest Landscapes en die rekening houdt met de belangen van alle betrokkenen. De organisatie is voorstander van een betere definitie van IFL's en van hun beschermingswaarden. Ook wil de ATIBT verzekerd zijn van de steun van - zowel nationale als lokale - overheden, om langs deze weg FSC-certificering te bevorderen.

 

Hoewel de ATIBT gecertificeerde houtkapbedrijven vertegenwoordigt, houdt zij in haar Motie 65 rekening met de sociale en economische kanten, maar ook met de behoeften van de lokale bevolking en het bedrijfsleven.

 

De ATIBT heeft veel leden in het Congobekken, waar zij kapconcessies hebben voor 1,5% aan gecertificeerd bos dat groeit in zogenaamde IFL-gebieden.

 

Klik HIER voor het afspelen van de videoboodschap.

 

 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Industriƫle houtbouw helpt woningbouwproductie er snel weer bovenop!'
Stem & reageer Lees de uitslag