Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 12 februari 2018

Cao houthandel rond

 

De leden van zowel FNV Bouwen & Wonen als CNV Vakmensen hebben laten weten dat zij instemmen met het principe-akkoord voor de nieuwe cao voor de houthandel. Het bestuur van de VVNH gaf eerder al groen licht. De nieuwe cao is nu dus definitief, zo meldt de VVNH.

 

 

Het onderhandelingsresultaat voor de cao Houthandel geldt voor circa zesduizend werknemers in de branche.

Zij krijgen in totaal 4% loonsverhoging die volgt uit het nieuwe contract, dat een looptijd van twee jaar (1 april 2017 – 1 april 2019) kent. De loonsverhogingen, van telkens 2%, vallen op 1 februari dit jaar en 1 januari 2019.
In november is er bovendien een eenmalige uitkering van 350 euro.

 

Er is verder een serie van afspraken gemaakt om nader in te zoomen op betere en duurzamere arbeidsomstandigheden. De partijen gaan onderzoeken of er een regeling mogelijk is om 80% te werken tegen 90% loon en 100% pensioenopbouw. Ook wordt het functiegebouw in deze cao nader onderzocht op mogelijkheden tot modernisering.

 

Het is alweer bijna een jaar geleden dat er een geldende cao was. Het onderhandelingsproces vroeg negen maanden. Dit werd mede veroorzaakt omdat de werkgevers zicht wilden hebben op de uitkomst van de onderhandelingen over de cao voor de handel in bouwmaterialen (Hibin).
 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag