Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 12 februari 2018

Houtcafé over EUTR en STIP

 

Leden van de VVNH en NBvT kunnen zich inschrijven voor deelname aan het speciale Houtcafé ‘Van EUTR tot duurzaam hout - stand van zaken en STIP’. Deze meeting vindt plaats op donderdagmiddag 22 maart op het kantoor van de VVNH in Almere.  

 

 

Het eerste Houtcafé van 2018 is gewijd aan de ontwikkelingen rondom de Europese Houtverordening (EUTR) en de handhaving daarvan in Nederland en Europa. Ook wordt gewezen op de mogelijkheid om via de VVNH gezamenlijk leveranciersonderzoeken in het kader van Due Diligence te laten uitvoeren in het buitenland.

 

Daarnaast zal SHR Wageningen een toelichting geven op het door deze organisatie geïntroduceerde STIP-initiatief, wat de VVNH- en NBvT-leden meer helderheid moet geven over het achterliggende doel en de werkwijze.

 

Ander agendapunt zijn de vorderingen die gemaakt worden met het Convenant ‘Bevorderen Duurzaam Bosbeheer’ dat vorig jaar maart is ondertekend door 23 partijen, waaronder het ministerie van Buitenlandse Zaken, de vakbonden en tal van organisaties: van de retail tot ngo's.

 

Na de voordrachten en vragen- en discussierondes kan er worden nagepraat tijdens de netwerkborrel met hapjes.

 

De bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden van brancheorganisaties vallend onder de Federatie Centrum Hout.

Aanmelden kan vóór 15 maart via info@vvnh.nl

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag