Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 12 februari 2018

PATCH22 wint publieksprijs

 

Ontwikkelaar Lemniskade heeft de publieksprijs gewonnen tijdens de Duurzaam Bouwen Awards voor het bekende Amsterdamse woongebouw PATCH22. De constructie en gevels van dit bouwproject bestaan uit hout.

 

 

Lemniskade Projecten won de prijs tijdens het jaarlijkse Duurzaam Gebouwd-congres. De 250 politici, bestuurders, corporatiemedewerkers, ontwikkelaars en installateurs, die deelnamen aan dit congres, zagen PATCH22 als de belangrijkste duurzame ontwikkeling van de afgelopen twee jaar. De andere acht genomineerden waren onder andere de gemeente Haarlemmermeer, corporatie Woonwaard en Geerpark Vlijmen. Uiteindelijk ging 25% van de stemmen naar PATCH22.


PATCH22 is een houten woongebouw met 31 totaal verschillende appartementen in de Buiksloterham in Amsterdam-Noord. Het is de eerste ontwikkeling van Lemniskade, het bedrijf van architect Tom Frantzen en bouwmanager Claus Oussoren.

Het gebouw geeft maximale expressie aan de bewoners, die binnen hun appartement volledig vrij zijn om hun leefruimte naar eigen inzicht in te richten. PATCH22 is voorzien van energiezuinige installaties en zonnepanelen, en wordt van warmte voorzien door een CO2-neutrale pelletgestookte verwarmingsinstallatie.

 

PATCH22 heeft bewust een houten draagconstructie en houten gevels, omdat hout een hernieuwbare grondstof is die CO2 opslaat. De duurzaamste karakteristiek van het gebouw is echter de flexibiliteit van de ruimte die door iedere volgende gebruiker naar eigen wens ingedeeld kan worden. Holle vloeren, het ontbreken van verticale schachten en extra hoge verdiepingen maken het mogelijk om het gebouw ook op termijn van functie te laten veranderen.


Momenteel werkt Lemniskade aan een nieuw duurzaam en houtrijk woonproject in de Buiksloterham: Top-Up. Dit project komt pal naast PATCH22 te staan en wordt wederom uitgevoerd door de Amsterdamse aannemer Hillen & Roosen. (foto: PATCH22/Luuk Kramer)

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag