Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 5 maart 2018

Samen verder als P&L Deurconcepten

 

Hang- en sluitwerkgroothandelaar Polvo en fabrikant Limburgia Utiliteitsdeuren bundelen de krachten in de nieuwe onderneming P&L Deurconcepten    

 

 

P&L Deurconcepten biedt een totaalaanbod voor high end brand- en geluidwerende binnendeuren voor nieuwbouwprojecten in de utiliteitsmarkt.

Daarbij levert Polvo hang- en sluitwerk en vervaardigt Limburgia specialistische binnendeuren (onder andere van hout) met een hardkunststof (HPL) deklaag.

 

De twee ondernemingen betogen dat er geen sprake is van een fusie. Hun samenwerking is gericht op de beste projectspecifieke combinatie in deuren én hang- en sluitwerk voor de utiliteitsnieuwbouw.
Met P&L heeft de aannemer één contact voor de deuren en het hang- en sluitwerk. Nu zijn dat twee aparte orders die te allen tijde afstemming verdienen.

Eén aanbieder voor het traject van advies, ontwerp, productie en montage moet de faalkosten reduceren, zo is de achterliggende gedachte. Bij de montage kunnen deuren kant-en-klaar worden ingehangen in plaats van het achteraf aanbrengen van hang- en sluitwerk.


Polvo is een groothandel in hang- en sluitwerk, gereedschappen, persoonlijke beschermingsmiddelen en ijzerwaren voor de bouw en industrie. Het hoofdkantoor zit in Zevenbergen en verder zijn er 38 verkooplocaties en 11 ijzerwarenvakhandels. Polvo is een onderdeel van investeringsmaatschappij Pallieter Group.

 

Limburgia produceert ‘complexe’ binnendeuren voor de sectoren (woon)zorg, utiliteit, recreatie en onderwijs. Functionaliteiten zijn het weren van brand, geluid, inbraak, straling, kogels en vocht. Limburgia behoort tot de Xidoor-holding en is het zusterbedrijf van Berkvens (binnendeuren voor woning- en utiliteitsbouw).

 

Op de foto Arnoud van Dijk (links, general manager Limburgia) en Remco Lammen (commercieel directeur Polvo).

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag