Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 12 maart 2018

Vlaamse houtondernemer vervolgd

 

Het parket van West-Vlaanderen vervolgt een hout- en plaatmaterialenimporteur uit Harelbeke (B) omdat hij al jaren beweert in een flat in Monaco te wonen, terwijl hij eigenlijk in België zou wonen. Dit schrijft De Tijd.  

 

 

Uit een eerder onderzoek van De Tijd bleek al dat 42 Belgische bedrijfsleiders hun officiële woning hebben op de Avenue Princesse Grace in Monaco. Eén van hen is de 55-jarige Philip V., de ondernemer achter houtbedrijf Omniplex in Harelbeke, dat met zes vestigingen 44 miljoen euro omzet draait. Hij woont officieel in het twaalf verdiepingen hoge appartementsgebouw Le Bahia, waar nog vier Belgische ondernemers beweren te wonen.

 

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, ziet dat evenwel anders en vervolgt V. voor domiciliefraude. Om dat te bewijzen, zijn er huiszoekingen gedaan op alle adressen die aan de bedrijfsleider gelinkt zijn, in Knokke, Harelbeke, Nice en Monaco. Ook de gezinssituatie van de ondernemer, de grootte van zijn woning in België tegenover die in Monaco, de locatiegegevens en foto's op zijn gsm, en sporen op sociale media moeten aantonen dat de man in België woont.

Volgens de advocaat van V., Stefan Sablon, is daarmee nog niet bewezen dat de bedrijfsleider domiciliefraude aangewreven kan worden.

 

Het strafdossier tegen V. gaat over meer dan alleen de domiciliefraude. Ook zijn houtgroep Omniplex, die jaarlijks 120.000 m³ hout en platen verhandelt, wordt vervolgd, net als enkele verantwoordelijken van het bedrijf. In meerdere vestigingen van Omniplex zijn tijdens het onderzoek eveneens huiszoekingen gedaan. Volgens het gerecht is er sprake van een miljoenenbelastingfraude, waarbij het officiële woonadres in Monaco mogelijk geholpen heeft om zwart geld weg te krijgen.

 

Klik HIER voor het hele artikel.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag