Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 16 april 2018

Finti opent nieuwe fabriek

 

De Finti-fabriek in Haaksbergen opent vandaag officieel zijn deuren. Zoals Houtwereld al eerder schreef, produceert deze fabriek thermisch gemodificeerd vurenhout voor de hoogwaardige toepassing in kozijnen, ramen, deuren en gevelbekleding.

 

 

Door een unieke thermische behandeling krijgt het gepatenteerde Finti-hout een lange levensduur. Het hout hoeft pas na 12,5 jaar te worden overgeschilderd en heeft een hoge isolatiewaarde van 0,095 Lambda (gemeten in een SHR-test).
 

Het hout is afkomstig uit duurzaam beheerde en gecertificeerde Finse productiebossen. Directeur/eigenaar Roy Hofsté: "Finti voldoet aan keurmerken zoals KOMO, PEFC, FSC en het politiekeurmerk Veilig Wonen, maar ook al aan de nieuwe verplichte Europese 2020 isolatie-eisen. Tevens zijn we bezig om het Cradle-to-Cradle te certificeren. Ook is Finti partner in het nieuwe Vihrea-concept, een unieke samenwerking van marktleiders om woningen en gebouwen zo natuur- en onderhoudsvriendelijk mogelijk te maken met duurzame en innovatieve kozijnen, ramen en deuren die gebruik maken van chips, app en software.”


In de fabriek te Haaksbergen wordt het gearriveerde vurenhout met een speciaal procedé verwarmd en gekoeld zodat de celstructuur veel hechter wordt en het hout zijn unieke eigenschappen krijgt. Een MRI-scanner spoort knoesten en scheuren op, die er vervolgens uit worden gezaagd. De goede stukken hout worden verbonden door middel van vingerlassen en lamineren.

 

Van de energie die nodig is voor het thermisch modificeren, wekt Finti meer dan 70% op uit restmaterialen, bijvoorbeeld uit schors en zaagafval. Bovendien is de productie vrij van gevaarlijke en milieubelastende zuren en andere chemische/schadelijke verduurzamingsstoffen.

Finti wordt gedistribueerd door Koninklijke Jongeneel en Heuvelman Hout.
 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag