Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 16 april 2018

Warm welkom bij Lamico

 

Op de kop af 44 leden van de Seniorenclub Hout waren 11 april te gast bij Lamico in Winschoten, fabrikant van verlijmde houten panelen. Van de brand die enkele weken geleden was uitgebroken bij het bedrijf, viel niets meer te zien.  

 

 

Het noorden van het land stond ditmaal op het programma van de voorjaarsbijeenkomst van de Seniorenclub Hout, die zowel voormalige als huidige directeuren, eigenaren en managers in het houtvak verbindt.


Bij Lamico hield Marcus Kloos, voormalig directeur en sinds kort met pensioen, een interessant betoog over de onderneming. Daarna deed eigenaar Andreas Cordes hetzelfde met betrekking tot de gehele Cordes-groep, waar Lamico deel van uitmaakt. Cordes zet met zijn activiteiten jaarlijks 920 miljoen euro om.


Een rondleiding over het terrein en door de loodsen gaf een kijkje in de keuken van een onderneming met een verbruik van 70.000 m³ naaldhout. Na afloop genoten de heren van een lunch.

 

Op 10 oktober dit jaar bezoekt de Seniorenclub Hout niet één, maar twee bedrijven. Het gezelschap bezichtigt eerst de Topjoynt-fabriek van eigenaar Jan Eecen te Alkmaar en aansluitend de nieuwe vestiging van PontMeyer (TABS Holland).
 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag