Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 14 mei 2018

Weer podiumplek voor Sander Boom

 

Het lukte carver Sander Boom recent opnieuw om tijdens de Boomkroonpad Carving Cup een aantal prijzen in de wacht te slepen. Hij werd tweede bij de vakjury met een kunstwerk van een grizzlybeer met een zalm in zijn bek en ook bij het speedcarven werd hij tweede.

 

 

Voor Sander Boom is een podiumplek geen onbekend gevoel, want de vorige edities stond hij daar ook al. Hij werkt met kettingzagen van het merk Dolmar en voor het aanbrengen van de details grijpt hij naar Makita-accugereedschap.


Aan de Boomkroonpad Carving Cup doen deelnemers mee uit Nederland, Noorwegen, Duitsland en België. Zij krijgen twee dagen de tijd om hun creativiteit en vaardigheid met de kettingzaag te tonen aan de vakjury en het publiek. Daarnaast is het voor de deelnemers zelf ook leuk om de andere carvers aan het werk te zien.

 

De vele duizenden toeschouwers slenterden onlangs langs de kunstwerken. Zo zagen ze bij alle carvers de robuuste boomstammen langzaam veranderen in haaien, leeuwen, octopussen en vogels. Voor het grote kunstwerk hebben de carvers alle vrijheid om te maken wat ze willen.


Naast het maken van een kunstwerk, moesten de deelnemers ook hun speedcarving-vaardigheden laten zien. Ze kregen een half uur de tijd om uit een boomstam een beeld te zagen. Voor zijn imposante roofvogel werd aan Sander de tweede prijs toegekend door de jury. Deze kunstwerken werden na de wedstrijd allemaal verkocht aan toeschouwers.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Het gaat vaak fout omdat iedereen denkt verstand van hout te hebben!'
Stem & reageer Lees de uitslag