Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 4 juni 2018

Rotterdam als hub voor Maleisië

 

Belangenorganisaties promoten de Rotterdamse haven als een mogelijke Europese 'hub' voor Maleisische exporteurs die hout en houtproducten verhandelen met Europese zakenpartners.

 

 

De Malaysian Timber Council (MTC) en de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) verzorgden onlangs samen een seminar over Nederland als Europese basis voor de Maleisische export van hout(producten). Sprekers vanuit beide landen gingen in op de faciliteiten en incentives die Nederland in dat kader biedt aan geïnteresseerde investeerders. Vertegenwoordigers van zowel de NFIA als ook de Holland International Distribution Council (HIDC) en de Haven van Rotterdam noemden Nederland de ideale Europese handels-hub.

 

MTC-voorzitter Gooi Hoe Hin wees de aanwezigen op het feit dat Nederland een strategische partner is, omdat ons land zich ten doel stelt dat in het jaar 2020 in totaal 90% van de import van aantoonbaar duurzame herkomst dient te zijn.

 

Vorig jaar droeg Nederland voor 30% bij aan de Maleisische export van gecertificeerd hout en houtproducten ter waarde van circa 435 miljoen ringgit. (bron: ITTO)

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag