Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 4 juni 2018

Trappenfabriek vol achtjarigen

 

Ruim veertig kinderen van groep 4 van basisschool Prinses Amalia in Barneveld brachten recent een bezoek aan Nederlands grootste trappenontwerper en -bouwer EeStairs. Zij kregen een kijkje achter de schermen van het bedrijf. Zo zagen ze hoe een trap wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken: van ontwerp tot eindproduct.  

 

 

Het bezoek was onderdeel van het programma 4-je-talent om talentontwikkeling bij leerlingen te stimuleren.


De klas werd in vier groepen door de onderneming geleid door medewerkers die daar duidelijk plezier in hadden. Zo liet een tekenaar zien hoe je met een computerprogramma een sierlijke, stevige trap ontwerpt en stonden de kinderen in grote hallen oog in oog met enorme machines die hout in treden zagen, schuren, leuningen buigen en staal walsen. Ook de vonkenregens rondom de lassers maakten indruk. De kinderen mochten hun eigen houten naambordje schuren en zaten vol vragen: “Waarom is die machine zo lang?”, “Hebben jullie dit gebouw ook zelf gemaakt?” en “Waarom maak je een hoekje in het hout?”

De kinderen kregen de opdracht om in groepjes een miniatuurtrap te ontwerpen en te maken naar een duplo boomhutje. Zo gingen ze enthousiast aan de slag met onder meer houtjes, ijzerdraadjes en rietjes. Dat leverde heel originele resultaten op en het gaf leerlingen meteen inzichten in de eigenschappen van verschillende materialen. Aan het eind van het bezoek mochten de ontwerpers van de beste boomhuttrappen hun creaties presenteren aan directeur Cornelis van Vlastuin. Die wees de winnaars aan en reikte de prijzen uit.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag