Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 14 juni 2018

Houtprijzen drukken omzet palletgigant

 

Het Nederlandse bedrijf Pooling Partners is opnieuw Europa’s nummer één pooler en producent van pallets en kisten. De netto omzet steeg met 2% naar bijna 327 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk.

 

 

Net als de hele sector, staat ook de productiedivisie van Pooling Partners onder druk van de snel stijgende wereldwijde houtprijzen. De verkoopprijzen van pallets kunnen die stijging nauwelijks bijhouden. Pooling Partners verwacht dat de omzet van nieuwe pallets in 2018 weer bijtrekt naar het gewenste niveau.

 

Pooling Partners transformeerde de laatste twintig jaar van een pure palletproducent tot een datagedreven, full-service logistieke partner voor bedrijven over de hele wereld. De onderneming zag de concurrentie opnieuw toenemen en deed ruim een kwart meer eigen investeringen dan in 2016, onder meer in de interne auditorganisatie.


“Investeren is belangrijk om ons te blijven onderscheiden met aantoonbare kwaliteit van onze pallets en onze operationele kennis, kunde en ervaring”, vertelt CEO Ingrid Faber.

Vooral IT is steeds belangrijker voor de pooling-activiteiten het bedrijf. “Klanten vragen elke dag opnieuw de beste, snelste en gemakkelijkste oplossingen van ons”, aldus Faber. “Door automatisering en data beter te benutten, willen we in de toekomst nog meer maatwerkoplossingen kunnen aanbieden, voor elke sector en elk type supply chain.”

 

Over het geheel genomen gaat het volgens haar goed met het bedrijf. “Dat bleek afgelopen jaar onder meer uit onze groei in Zuid-Europa en de oprichting van een reparatiefaciliteit in het Verenigd Koninkrijk."

Reparatie en hergebruik zijn voor de komende jaren kernwoorden voor Pooling Partners. “We willen nog verder investeren in hergebruik van materialen en een voorloper blijven in de circulaire economie.”

 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'2018 is een recordjaar geworden!
Stem & reageer Lees de uitslag