Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 14 juni 2018

Van Swaay blijft Hofleverancier

 

Familiebedrijf Van Swaay Duurzaam Hout mag de komende 25 jaar wederom het predicaat Hofleverancier voeren, nadat verlenging is verleend aan het bedrijf met vestigingen in Schijndel en Harlingen.

 

 

Bedrijven die dit predicaat mogen voeren zijn klein of middelgroot, bestaan ten minste honderd jaar en hebben een goede reputatie. Daarnaast moet de ontstaansgeschiedenis duidelijk zijn, dient men van onberispelijk gedrag te zijn en is het van belang dat het bedrijf een vooraanstaande positie in de regio heeft.

 

Van Swaay Duurzaam Hout bestond vorig jaar 125 jaar en is sinds 1993 Hofleverancier. “Het is een titel om trots op te zijn”, aldus Sanne van Swaay, operationeel directeur.

Na de eerste toekenning dient een bedrijf iedere 25 jaar weer getoetst te worden of de afgelopen jaren aan alle richtlijnen is voldaan. Dat bleek recent het geval te zijn.

 

Van Swaay Duurzaam Hout streeft ernaar toonaangevend te zijn in duurzame houtoplossingen en is de eerste Europese houthandel met een Cradle to Cradle-certificaat.

Duurzaamheid is de rode draad in de bedrijfsvoering. Commercieel directeur Tessa van Swaay: “Eén van onze uitgangspunten is dat het hout langer mee moet gaan dan de groeiperiode van een boom. We vinden het belangrijk om ook aan de volgende generaties te denken.”

 

Op de foto v.l.n.r. Jan, Sanne en Tessa van Swaay, de vierde generatie aan het roer van het familiebedrijf..


 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'2018 is een recordjaar geworden!
Stem & reageer Lees de uitslag