Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 18 juni 2018

75% hergebruik houten verpakkingen

 

Het Afvalfonds Verpakkingen verwacht op basis van prognoses dat vorig jaar 77% van alle op de markt gebrachte verpakkingen gerecycled is. In 2016 lag dat aandeel op 73%. Van het houten verpakkingsmateriaal wordt 75% opnieuw gebruikt.

 

 

Het verwachte recyclingresultaat ligt hiermee ruim boven de Nederlandse doelstelling van 70% en ook boven de de doelstelling van de Europese Unie die is vastgelegd op 60%.

 

De recycling van glas kwam in 2017 in Nederland uit op 87%. Voor papier en karton was dat 85% en voor metaal 95%. Van de kunststoffen verpakkingen wordt 49% hergebruikt.

 

Omdat bedrijfsmatig kunststof verpakkingsafval niet meer in China gerecycled kan worden vanwege de importban vanuit China, verwacht het Afvalfonds Verpakkingen een lichte daling van het recyclingpercentage voor kunststof verpakkingsafval van 51% naar 49%. Het huishoudelijke kunststof verpakkingsafval dat gescheiden wordt ingezameld via Plastic Heroes, werd altijd al in Europa gerecycled.

 

Voor glas, papier en karton, metaal en hout ligt het aandeel van hergebruik in 2017 voor metaal op hetzelfde niveau als in 2017 - voor de andere materialen is dit hoger.

(bronnen: Afvalfonds Verpakkingen, AgriHolland)

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag