Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 25 juni 2018

SGT wordt HOUT100%

 

Stichting Garantie Timmerwerk (SGT) introduceert op 1 juli HOUT100%. Dit merk moet staan voor de beste houtverwerkende bedrijven van Nederland. Ook wil HOUT100% de zorgeloze zekerheid garanderen van hout als veilig en duurzaam kwaliteitsbouwmateriaal voor houten gevelelementen.  

 

 

Uit eigen marktonderzoek onder woningbouwverenigingen, aannemers en particulieren is gebleken dat SGT onvoldoende (inhoudelijke) bekendheid heeft en dat de behoefte aan zekerheid van kwaliteit bij deze partijen groot is. Hierop volgde de ontwikkeling van een aansprekend en helder zekerheidsmerk voor alle betrokkenen.

Op 1 juli vindt de marktintroductie van het merk plaats. Waar SGT vanuit een groep fabrikanten een garantiecertificaat achteraf bood, hebben marktpartijen zoals de aannemer met HOUT100% vanaf de start volledig inzicht in het gehele proces. Dit wordt geborgd vanuit deskundige instanties. HOUT100% wil kwaliteitszekerheid bieden door middel van productzekerheid, prestatiezekerheid en exploitatiezekerheid.


Door de aankomende wet ‘private kwaliteitsborging’ wordt de aannemer volledig verantwoordelijk voor het hele proces. In sommige gevallen kan de aannemer terugvallen op de timmerfabrikant, maar in alle gevallen blijft de aannemer sowieso zelf verantwoordelijk. Door te werken onder HOUT100% heeft de aannemer gedurende het gehele proces, van productie tot en met gebruik, aantoonbaar zekerheid dankzij diverse waarborgcontroles.

 

Voor woningbouwverenigingen zijn de exploitatiekosten inzichtelijk en zijn er geen zorgen over onderhoud. Kiest een woningbouwvereniging voor ‘3 sterren zekerheid’, dan is namelijk ook het onderhoud erbij gekocht. Dit biedt 15 jaar volledige zekerheid via de HOUT100%-leverancier rondom exploitatiekosten en onderhoud.

Tot slot weet ook een particulier exact waar hij of zij aan toe is, want bij HOUT100% is direct duidelijk wie er verantwoordelijk is. De consument kan rekenen op houten kwaliteits-kozijnen, krijgt inzicht in de kosten voor de komende 15 jaar en heeft geen omkijken naar onderhoud.
 
Meer informatie: www.hout100procent.nl
 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag