Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 29 juni 2018

Hollands beuken in de schijnwerpers

 

De finalisten van de FSC Design Award 2018 zijn bekend. Meubelmakers op Nederlandse MBO-scholen doen mee met een ontwerpwedstrijd om Hollands beukenhout een fris imago te geven. Woensdag 4 juli staan de finalisten oog in oog met een vakjury in de kas van Intratuin in Barneveld. De winnaar gaat onder professionele begeleiding werken aan een limited edition van zijn of haar ontwerp.

 

 

Met de FSC Design Award 2018 wil de organisatie jongeren enthousiast maken voor lokaal duurzaam geproduceerd hout, en beukenhout in het bijzonder.


Zo’n zeventig studenten meubelmaken en aanverwante MBO-opleidingen namen deel aan de FSC Design Award, die dit jaar het thema ‘Mother Nature’ draagt. Hiermee daagt de organisatie leerlingen uit om zich te laten inspireren door de natuur en alles wat de mens hier (letterlijk en figuurlijk) uit haalt.

Jurylid Mariëlle van Swam (Ontwerpstudio Van Swam): “We zagen zeer uiteenlopende inzendingen, met verrassende concepten en professionele uitwerkingen. Degenen die aandacht hebben besteed aan zowel het concept als de vormgeving, sprongen eruit. Het blijft natuurlijk een designwedstrijd!”.


De tien finalisten komen van Cibap Vakschool in Zwolle en het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam en Rotterdam. Zij werden gekozen uit een eerdere selectie van 23 deelnemers, die op 27 juni hun ontwerp aan de jury pitchten op het hoofdkantoor van Intratuin in Woerden.

De FSC Design Award is een project van FSC Nederland en is dit jaar in samenwerking met Staatsbosbeheer, Intratuin, Binthout en Ontwerpstudio Van Swam.

 

Op de foto Polo Graafland met 'The Armadillo'.
 

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag