Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 29 juni 2018

Nominaties #mooistebospaadje bekend

 

Meer dan driehonderd inzendingen zijn ingestuurd voor PEFC's wedstrijd het #mooistebospaadje van Nederland. De jury heeft de nominaties in zowel de categorie jeugd als volwassenen bekendgemaakt. De prijsuitreiking en opening van de tentoonstelling vinden plaats op donderdag 5 juli.

 

 

Vanaf 22 april (de Dag van de Aarde) tot en met 5 juni (Wereldmilieu Dag) daagde PEFC heel Nederland uit om erop uit te trekken en op zoek te gaan naar het mooiste bospaadje van Nederland. Is het immers niet heerlijk om in een tijd waarin we allemaal druk, online en social zijn, daar soms uit te stappen met een wandeling of fietstocht in de bossen? Het resultaat is overweldigend. Meer dan driehonderd foto’s zijn ingezonden met locaties verspreid over heel Nederland.

De jury bestaat uit schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn, vrijwillig boswachter regio Brabant en bekende twitteraar Frans Kapteijns en bioloog en natuurfotograaf Edo van Uchelen. Zij bekeken en beoordeelden alle foto's en selecteerden daaruit de achttien genomineerden in zowel de categorie jeugd (t/m 18 jaar) als volwassenen.

 

Zowel inzendingen als de genomineerde foto’s zijn te zien op www.mooistebospaadje.nl.

De tentoonstelling is te bezichtigen van vrijdag 6 juli tot en met zondag 16 september in Pleisterplaats De Barkel in Wierden, gelegen aan diverse wandel- en fietsroutes. De eigenaren, de heer en mevrouw Boom, waren de eerste bosbezitters in Nederland die het PEFC-certificaat voor duurzaam bosbeheer behaalden.

De openingstijden zijn van 07.00 tot 21.00 uur, ook in het weekend.

 

(op de foto de inzending van genomineerde Jeroen Schouten)

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag