Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 8 oktober 2018

Teleurstelling voor Finch

 

Het project met twintig energiezuinige houten Finch-woningen in Steenbergen gaat niet door, zo meldt Omroep Brabant.

 

 

Finch is de naam van een aanpasbaar en stapelbaar woningproduct van massief hout dat Finch Buildings op de markt zet, in samenwerking met De Groot Vroomshoop. De woonunits zijn zeer energiezuinig en bevatten een eigen keuken en badkamer.

 

Op initiatief van Woningcorporatie Stadlander zou er een serie duurzame houten Finch-huisjes komen in de wijk Buiten de Veste in Steenbergen.

Ze zouden voor maximaal twintig jaar worden geplaatst om tegen een lage prijs verhuurd te worden aan alleenstaande jonge huurders. Maximaal een derde deel van het aanbod wilde de woningcorporatie ook gebruiken voor de huisvesting van statushouders en tweepersoons huishoudens.


Stadlander en de gemeente Steenbergen maakten in 2015 de eerste plannen voor de twintig semi-permanente huurwoningen. Destijds was er veel vraag naar de woonunits. Dat had te maken met de plicht om statushouders te huisvesten en de vraag naar sociale huurwoningen. Dat is nu niet meer zo. De woningcorporatie gaat zich nu richten op het energiezuinig en CO2-neutraal maken van haar huurhuizen. (bron: Omroep Brabant, foto: Finch Buildings)

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag