Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 5 november 2018

Crowdfundingactie voor biofinish

 

Het zusje van Xyhlo Biofinish voor de consumentenmarkt, Fungi Force, is een crowdfundingactie gestart op Kickstarter. Het doel van deze actie is de aanschaf van een installatie waarmee de biofinish grootschalig te produceren is.

 

 

Xyhlo Biofinish en Fungi Force staan te boek als een 100% natuurlijke en milieuvriendelijke houtbescherming voor buitentoepassingen. Er wordt een biologische beschermlaag op het hout gecreëerd door eerst het hout te bewerken met een natuurlijke olie en daarna een biologische coating aan te brengen op basis van een ongevaarlijke en in de natuur voorkomende schimmel. Hierdoor kunnen minder duurzame houtsoorten toch langdurig beschermd worden, zonder dat er milieubelastende technologieën of stoffen voor nodig zijn.

Eén van de bedenkers is Frans van Rooijen, directeur van Regge Hout in Goor.

 

Punt is echter dat de biofinish nog steeds met de hand wordt geproduceerd. Dit kost veel tijd en gebeurt in kleine hoeveelheden. De gevolgen zijn een beperkte beschikbaarheid tegen hoge kosten.

Om daar verandering in brengen, loopt er nu een crowdfundingactie op Kickstarter. Indien er 25.000 euro wordt opgehaald, kan de nieuwe machine worden aangeschaft.

 

De Fungi Force-coating geeft hout een natuurlijke, matte zwarte kleur in tuinen, op gevels en andere buitentoepassingen. De coating is met de hand op te brengen; het hout hoeft vooraf geen behandeling te ondergaan.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Het gaat vaak fout omdat iedereen denkt verstand van hout te hebben!'
Stem & reageer Lees de uitslag