Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 7 december 2018

Half miljoen GND-labels

 

Sinds de introductie van het nieuwe GND-garantielabel, zijn al een half miljoen deuren hiervan voorzien. Dat is een verdubbeling in ruim een jaar tijd.

 

 

Wie de QR-code op het label scant, ziet direct in welke zekerheidsklasse de deurkozijnset valt en wat de prestaties zijn op het gebied van brand-, rook-, geluid- en inbraakwerendheid.

 

Aan de hand van de QR-code, die zichtbaar is aan de scharnierzijde van de deur, is uit te lezen of het om correct toegepaste, gecertificeerde deur/kozijnelementen gaat en welke gewaarborgde prestatiegarantie en levensreddende functies de deur biedt. Bovendien is de herkomst van de deur eenvoudig af te leiden. Dat is bijvoorbeeld handig om te weten bij onderhoud of herplaatsing van een deur.
Tijdens controles of inspecties, kan met één simpele handeling de prestatie en kwaliteit van de deur worden achterhaald en zijn de randvoorwaarden van de deur in de praktijk eenvoudig en snel te beoordelen.

 

Gebouweigenaren willen graag inzicht hebben of hun gebouw voldoet aan de wet- en regelgeving. Dit is belangrijk in de bepaling van de marktwaarde en onderlegger voor verzekeraars. De GND-labeling geeft op een eenvoudige manier toegang tot deze waardevolle informatie.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag