Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 10 januari 2019

Congres Bollenstreekhout verplaatst

 

Bollenstreekhout heeft het op 15 januari geplande symposium opgeschoven naar vrijdagmiddag 29 maart. In het Koetshuis van Landgoed Kasteel Keukenhof te Lisse wordt dan gesproken over de circulaire economie van geoogste (boom)stammen, die afkomstig zijn uit de Duin- en Bollenstreek.

 

 

De bijeenkomst is bestemd voor hoveniers, houtbewerkers, meubel- en interieurbedrijven en de timmerindustrie. Ook designers en architecten die willen werken met lokaal verkregen hout zijn welkom, net als beleidsmedewerkers van gemeenten,
inkopers van instellingen en landgoedeigenaren.


Experts geven tijdens het symposium van 13.00 tot 17.00 uur hun visie op en delen hun kennis over geoogste stadse of dorpse bomen.


Jaarlijks worden er enkele duizenden bomen geoogst in de Duin- en Bollenstreek. Bijvoorbeeld eiken, beuken, essen, populieren, elzenhout, esdoorn, kastanje, iepen, zilverspar, Christusdoorn, taxus, wilgen- en lindehout.

De stammen van deze bomen worden naar elders vervoerd en gebruikt voor de productie van biomassa of als brandhout verstookt.
 

Bollenstreekhout en andere initiatiefnemers willen deze langzaam groeiende, primaire grondstof onderbrengen in een ‘eigen’ regionaal circulair circuit.
Website: www.bollenstreekhout.nl

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag