Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 11 maart 2019

Bouwgroothandel verkoopt goed

 

Handelaren in bouwmaterialen behaalden in het vierde kwartaal van vorig jaar 8,6% meer omzet dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder, aldus het CBS. Dat is het dubbele van de gemiddelde groei.

 

 

In het vierde kwartaal van 2018 steeg de omzet in de gehele groothandel met 4,1 procent vergeleken met dit tijdvak in 2017.

 

De omzet viel vooral hoger uit in de handel in bouwmaterialen, elektronische apparatuur (+9,3%) en olie en steenkool (+15,4%).
 

Aan het begin van het eerste kwartaal van 2019 kwam bij de groothandel en handelsbemiddeling het ondernemersvertrouwen uit op 15,3.

Vergeleken met andere branches zijn de groothandelaren optimistisch: alleen in de bouwnijverheid en zakelijke dienstverlening waren ondernemers positiever.

Toch neemt het optimisme wel af: in het derde kwartaal stond het ondernemersvertrouwen bij de groothandel en handelsbemiddeling nog op 27,8.

Groothandelaren verwachten voor het eerste kwartaal van 2019 meer personeel en meer investeringen.

 

In 2018 gingen 347 groothandelsondernemingen failliet. Dit was het laagste aantal sinds het CBS dit bijhoudt. In 2013 was er een piek met 1.015 uitgesproken faillissementen.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag