Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 14 maart 2019

KOMO voor mansonia glaslat

 

SKH heeft het allereerste KOMO-certificaat voor mansonia glaslatten uitgereikt aan houtindustrie Veteka. In opdracht van Veteka had testinstituut SHR deze West-Afrikaanse houtsoort eerder al getest en geschikt bevonden voor de verwerking in glaslatten voor KOMO-gecertificeerd timmerwerk.

 

 

Dankzij haar gespecialiseerde productieproces heeft Veteka dit bedrijfseigen attest behaald en kan zij de mansonia glaslat met KOMO-keur exclusief op de markt brengen.


De glaslatten die Veteka produceert en levert waren al KOMO-gecertificeerd op basis van de BRL 0812 ‘Geprofileerde (onder)delen voor timmerwerk’. Mansonia behoorde echter niet tot de goedgekeurde houtsoorten voor de toepassing in houten gevelelementen, zoals genoemd in de SKH-Publicatie 99-05. Veteka besloot waarde te gaan toevoegen aan dit hout en er mede via KOMO een nieuw, specifiek toepassingsgebied voor te creëren.
 

Mansonia is een stabiele en duurzame houtsoort (duurzaamheidsklasse 1) die goed bewerkbaar is. Door zijn rechte draad en vaste structuur trekt het hout niet krom en ‘haart’ het niet op na het spuiten met watergedragen lakken. Dit bespaart een extra handeling en resulteert in een gladde lat. De kleur doet denken aan notenhout.

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Hout is een ondergeschoven kindje in bouwmarkten!'
Stem & reageer Lees de uitslag