Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 25 maart 2019

Cubicco failliet

 

Vijf schuldeisers hebben met succes het faillissement aangevraagd van Cubicco in Roosendaal. Dit bedrijf zou met behulp van een modulair houten bouwsysteem, kleine, duurzame en betaalbare prefabwoningen gaan bouwen voor met name studenten, alleenstaanden en ouderen. De investeerders voelen zich belazerd, zo schrijft dagblad BN De Stem.

 

 

Precies drie jaar geleden, in maart 2016, schreef Houtwereld dat Cubicco zich zou gaan vestigen in één van de fabriekshallen van Philip Morris in Bergen op Zoom. Ondernemer Randy Riteco uit Roosendaal wilde energieneutrale, bijna kant-en-klare woningen gaan fabriceren in het voormalige pand van Timmerfabriek Klaassen, dat later werd aangekocht door Philip Morris.

 

Cubicco's woningbouwpakketten zouden worden voorzien van innovaties zoals een gepatenteerd houtbouwskelet dat zelfdragend en energieneutraal is. Qua bouwmaterialen gingen de gedachten uit naar regulier verlijmd hout, gelamineerd fineerhout (LVL) en houtachtige plaatmaterialen.

 

Maar het liep in de praktijk anders. Vijf investeerders en aandeelhouders stellen dat zij tezamen ruim twee miljoen euro in de onderneming staken en dat zij nooit hebben gekregen wat hen is beloofd.

Er zouden slechts een paar woningen zijn gerealiseerd. Intussen staat de fabrieksruimte leeg, is Cubicco niet meer gevestigd aan de Wattweg en is het personeel overgenomen.

 

Er wordt gesproken van een totale schuld van zo'n vijf miljoen euro. De curator inventariseert eventuele overnamekandidaten. (bron: BNDeStem.nl)

 

Foto: Cubicco

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Het gaat vaak fout omdat iedereen denkt verstand van hout te hebben!'
Stem & reageer Lees de uitslag