Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 15 april 2019

In actie voor de populier

 

Ondernemers, kunstenaars, activisten en buurtbewoners komen morgen samen bij De Kleine Aarde in Boxtel om ideeën en mogelijkheden te verzamelen rondom het gebruik van populierenhout, het landschap en de relatie tussen mens en natuur.  

 

 

Langs de A2 zijn recent 2.200 populieren gekapt. Doorgaans wordt dergelijk hout naar onder andere China en India geëxporteerd.

Om het hout van de gekapte bomen in Brabant te houden, is het project www.wehoudenjulliehier.nl opgezet.

 

Morgen, 16 april, wordt het gesprek geleid door vier mensen. Dat zijn architect/kunstenaar Elmo Vermijs (The Turn Club), ondernemer Job Wittens (Peppelhout/Brabantse Populieren Vereniging), activist Peter de Koning (The Turn Club) en cultuurondernemer Merlijn Twaalfhoven (The Turn Club).

 

Het wordt een traject van ontmoetingen dat uiteindelijk op 2 en 3 oktober samenkomt in De Proeftuin. Tijdens dit tweedaagse event worden nieuwe, vindingrijke en creatieve ideeën voor hout, landschap en circulaire economie gepresenteerd en gedeeld.

De avond en het tweedaagse event in oktober zijn het initiatief van de Stichting Podium Circulair die kunst, ecologie en economie wil laten samenwerken aan de ontwikkeling van een circulaire samenleving.

Website: www.podiumcirculair.nl

 

 

Bestel nu 2 gratis proefnummers Terug

 


 

Overig nieuws van die dag

Meer

Stelling

'Het gaat vaak fout omdat iedereen denkt verstand van hout te hebben!'
Stem & reageer Lees de uitslag