Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Donderdag 4 oktober 2018

Kebony opent Belgische fabriek

De Noorse onderneming Kebony viert op dinsdagmiddag 9 oktober samen met genodigden de officiële opening van haar nieuwe houtmodificeringsfabriek in het Belgische Beveren-Kallo.
Meer

Veilig werken met houtstof

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft op maandag 29 oktober, samen met de houtbranches, tijdens de bijeenkomst 'In gesprek over houtstof' antwoorden op vragen over dit onderwerp. De middag start met een rondleiding bij Smeulders Interieurgroep in Nuenen.
Meer

Silobrand bij Cras

Na een silobrand bij houtbedrijf Cras in Waregem, België, is de brandweer momenteel nog druk bezig met nablussen.
Meer

Kever teistert Duitse houtsector

De houtprijzen in Duitsland zijn ineengestort, zo bericht Het Nieuwsblad. Een invasie van de schadelijke schorskever zorgt er namelijk voor dat het vurenhout, afkomstig van de aangetaste sparren, niets meer waard is.
Meer

Hollands bos op Dutch Design Week

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven van 20 tot en met 28 oktober 2018 presenteren Cibap-studenten van de richting Creatief Vakman hun ontwerpen van Hollands Hout in het Veem-gebouw (Strijp-S). Naast de studenten zullen ook boswachters van Staatsbosbeheer en medewerkers van FSC Nederland aanwezig zijn.
Meer

Maandag 1 oktober 2018

Duurzame certificeerders gaan samen

NEPCon en RA-Cert, twee aanbieders van duurzame certificeringsdiensten voor bijvoorbeeld hout en bosbeheer, bundelen per 1 oktober wereldwijd hun krachten.
Meer

PPG koopt Hodij Coatings

Het Amerikaanse concern PPG Industries neemt per 1 oktober lakkendistributeur Hodij Coatings over. Hodij heeft een hoofdkantoor in Hoogeveen en een vestiging in Eersel.
Meer

Altripan jubileert

Altripan NV, gevestigd in Antwerpen, vierde afgelopen vrijdag zijn vijftigjarig bestaan. Ruim 350 gasten van over de hele wereld woonden de feestavond bij.
Meer

Decospan maakt kans op award

Decospan is genomineerd als finalist voor de Belgische titel 'Onderneming van het Jaar 2018', een initiatief van EY.
Meer

Guus wordt zesde van Europa

TeamNL is een groep van 34 Nederlandse jongeren die zich een jaar lang de beste van Nederland mogen noemen in hun vakgebied. Zij streden dit weekend in Boedapest, Hongarije, om de beste van Europa te worden. Guus van Velthuijsen, student aan het HMC, was één van hen. Als beste meubelmaker van Nederland mag hij zich na dit weekend zesde van Europa noemen.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Digitalisering en robotisering veranderen het werk, maar niet de werkgelegenheid!'
Stem & reageer Lees de uitslag