Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 12 maart 2018

Groeiverwachting iets getemperd

De omzetgroei in de bouwmaterialengroothandel komt in 2018 naar verwachting uit op een gemiddelde van 4%. Daarmee ligt de voorspelde omzetgroei bij Hibin-leden één procent lager dan eind 2017.
Meer

Vlaamse houtondernemer vervolgd

Het parket van West-Vlaanderen vervolgt een hout- en plaatmaterialenimporteur uit Harelbeke (B) omdat hij al jaren beweert in een flat in Monaco te wonen, terwijl hij eigenlijk in België zou wonen. Dit schrijft De Tijd.  
Meer

Houtdiner viert reünie

Het is precies 15 jaar geleden dat het Houtdiner voor het eerst werd georganiseerd. En dat wordt op vrijdag 8 juni groots gevierd in Leiden. De organisatoren laten dit jaar de leeftijdsgrens (40 jaar) varen en nodigen iedereen uit die er de afgelopen 15 jaar bij was, of had willen zijn. Belangstellenden kunnen zich nu al voor deelname aanmelden.
Meer

Vierde distributiecentrum in Zuidoost-Azië

APP Timber (een onderneming van de Nederlander Michael Hermens) heeft een distributiecentrum geopend in de Vietnamese stad Binh Duong, in het hart van de groeiende meubelindustrie.
Meer

(Hout)ambacht in beeld

Van 18 tot en met 22 maart 2018 organiseert Ambacht in Beeld een nieuw filmfestival in LAB111 in Amsterdam-West. Speciaal voor liefhebbers van hout, restauratie en erfgoed gaan daar drie films over houtrestauratieprojecten in première.  
Meer

Maandag 5 maart 2018

Methode voor ontmaskering illegaal hout

Zo’n 30 tot 90% van alle tropisch hardhout wordt illegaal gekapt. Goede controles van de herkomst van hout zijn weinig effectief omdat er nogal eens gefraudeerd wordt met documenten. Wageningse onderzoekers hebben nu een methode ontwikkeld om fout hout op te sporen.
Meer

Banengroei timmerindustrie houdt aan

Het aantal fte's in de Nederlandse timmerindustrie is in het vierde kwartaal van 2017 gegroeid met 10,4% ten opzichte van een jaar eerder. Dit blijkt uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor.
Meer

Samen verder als P&L Deurconcepten

Hang- en sluitwerkgroothandelaar Polvo en fabrikant Limburgia Utiliteitsdeuren bundelen de krachten in de nieuwe onderneming P&L Deurconcepten    
Meer

Houttalenten nemen het tegen elkaar op

Van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 maart vinden in het opleidingscentrum van SWV Hout te Woerden voor de negende keer de regionale beroepenwedstrijden ‘Houttalent’ plaats. De deelnemers zijn vierdejaars VMBO-leerlingen die de richting Bouw/Wonen en Interieur of Techniek breed doorlopen.
Meer

Demodagen bij Baptist Arnhem

Tijdens de Demodagen bij Baptist Arnhem, op zaterdag 7 april en zaterdag 21 april, demonstreren leveranciers, cursuscentra en klanten hun producten en technieken.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Het imago van hout is écht verbeterd!'
Stem & reageer Lees de uitslag