Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 11 februari 2019

Gehakketak over houtkap Staatsbosbeheer

Voor- en tegenstanders van de houtkapmethodieken van Staatsbosbeheer vechten momenteel hun geschil uit via de media.
Meer

Praten over nieuwe cao houthandel

Werkgevers en werknemers hebben onlangs in de eerste onderhandelingsronde over een nieuwe cao Houthandel hun voorstellen uitgewisseld. Op 14 februari praten ze verder.
Meer

Houthandel verzet zich tegen buurman

Houthandel Van Engeland-De Groot in Volkel wil niet dat T&W Bouw zich een stukje verderop aan de Zeelandsedijk vestigt. De zaak ligt nu bij de rechter, zo meldt het Brabants Dagblad.
Meer

Trappenfabriek stopt met tropenhout

De Vries Trappen in Heerenveen past vanaf nu bewust geen tropisch hardhout meer toe in zijn producten.
Meer

Normen voor circulaire economie

NEN Bouw meldt dat de eerste Europese normen voor circulaire economie zijn goedgekeurd. Deze normen gaan over het efficiënt en circulair omgaan met materialen van energie-gerelateerde producten die vallen onder de Ecodesign-richtlijn. 
Meer

Vrijdag 8 februari 2019

Houtpaviljoen wint award

Het 200 vierkante meter grote Houtpaviljoen op de BouwBeurs 2019 was een regelrechte hit. De Jaarbeurs riep het Houtpaviljoen dan ook uit tot winnaar van De Outstanding Award voor de aantrekkelijkste stand die bezoekers samenbrengt.
Meer

Bouwproducenten ontevreden over duurzaamheid

Producenten voor de bouw geven zichzelf maar een zuinige 5,5 als het gaat om het vermarkten van hun duurzame productportfolio, zo blijkt uit de Nationale Benchmark Duurzaam Produceren voor de Bouw, een onderzoek van het NIBE. Vooral als het gaat om het succesvol in de markt zetten van een duurzame productlijn en een gesegmenteerde marktbenadering geeft men zichzelf een onvoldoende.
Meer

Palletpool groeit verder

PAKi, onderdeel van de Nederlandse Faber Halbertsma Group, heeft per 1 februari de activiteiten binnen de pooling- en logistieke divisie van het Duitse vPOOL overgenomen. De continuïteit blijft gewaarborgd en er wordt vanaf nu een breder scala aan producten en diensten geleverd.
Meer

Houten school in gebruik

Het nieuwe schoolgebouw van basisschool Klein Amsterdam heeft de deuren geopend in Amsterdam-Noord. Omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden. Daarom creëerde De Groot Vroomshoop in samenwerking met SeARCH Architecten en de basisschool verplaatsbare houten modules van permanente kwaliteit en met een mooie uitstraling.
Meer

Maandag 4 februari 2019

Biosintrum wint De Nederlandse Bouwprijs

Het Biosinstrum is de winnaar van De Nederlandse Bouwprijs 2019 in de categorie gebouwen. Dat is maandag 4 februari bekend geworden tijdens een feestelijke prijsuitreiking op de eerste dag van de BouwBeurs, zo meldt Bouwwereld.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag