Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 11 juni 2018

Carpentier Tuinhout heet nu anders

Carpentier Tuinhout in Aalsmeer is per 5 juni verder gegaan onder de nieuwe naam Carpentier Professional.
Meer

Groothandel begon 2018 goed

De omzet in de groothandel viel in het eerste kwartaal van dit jaar 1,9 procent hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet groeide onder andere door hogere grondstofprijzen en meer vraag naar bouwmaterialen. Dit meldt het CBS.
Meer

Troostwijk en BVA fuseren

Auctio, met BVA Auctions als bekendste label, en Troostwijk Auctions & Valuations zijn gefuseerd en vormen samen het grootste online veilingplatform van Europa.
Meer

Carrefour trekt meer mensen

De in de Franse stad Nantes gehouden houtvakbeurs Carrefour International du Bois werd door 11.500 professionals bezocht. Dat zijn er 10% meer dan tijdens de vorige editie in 2016.
Meer

Druk Houtdiner

Iets meer dan 160 gasten uit de brede houtsector vermaakten zich afgelopen vrijdag 8 juni uitstekend tijdens het Houtdiner in Leiden. Het event was ditmaal 'powered by Houtwereld' .
Meer

Maandag 4 juni 2018

Rotterdam als hub voor Maleisië

Belangenorganisaties promoten de Rotterdamse haven als een mogelijke Europese 'hub' voor Maleisische exporteurs die hout en houtproducten verhandelen met Europese zakenpartners.
Meer

Vraag en aanbod in Gabon

Het is belangrijk om de vraag naar gecertificeerd tropisch hout te stimuleren, zodat er meer bossen beschermd worden volgens FSC-richtlijnen. Daarom organiseert FSC Nederland samen met FSC Congo Basin op 19 juni een Business Encounter in Gabon.
Meer

Derde Broeinest open

Baars & Bloemhoff heeft officieel de deuren van Broeinest ADAM geopend. Na Eindhoven en Rotterdam, is dit de derde materialenbibliotheek, creatieve werkomgeving en ontmoetingsplek voor architecten, ontwerpers en makers.
Meer

Trappenfabriek vol achtjarigen

Ruim veertig kinderen van groep 4 van basisschool Prinses Amalia in Barneveld brachten recent een bezoek aan Nederlands grootste trappenontwerper en -bouwer EeStairs. Zij kregen een kijkje achter de schermen van het bedrijf. Zo zagen ze hoe een trap wordt gemaakt en wat daar allemaal bij komt kijken: van ontwerp tot eindproduct.  
Meer

Jubileum Vliegende Meubelmakers

De Vliegende Meubelmakers bestaan 12,5 jaar en vieren dit op 24 juni met een bijeenkomst in de Nassaukerk te Amsterdam.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Europa moet mega-export van hout en stammen naar Azië/China een halt toeroepen'
Stem & reageer Lees de uitslag