Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 7 december 2018

Omzetgroei in bouwmaterialen

In het derde kwartaal van 2018 werd 5,3 procent meer geïnvesteerd in woningen dan een jaar eerder. Het is daarom niet verwonderlijk dat de groothandel in bouwmaterialen meer (+6,4 procent) omzette dan in het derde kwartaal van 2017. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers.
Meer

Maandag 3 december 2018

RET Interieur breidt uit

RET Interieur heeft in zes jaar tijd een flinke groei doorgemaakt. Doordat de opslaghal in Utrecht te klein is geworden, heeft de onderneming zojuist een gloednieuw magazijn geopend in Capelle aan den IJssel.  
Meer

Producentenvertrouwen neemt toe

In alle bedrijfstakken, met uitzondering van de voedings- en genotmiddelenindustrie, waren de ondernemers in november positiever over hun toekomst dan in de voorgaande maand. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie bleken in november voor de negende maand op rij het meest optimistisch te zijn, aldus het CBS.
Meer

SKH's FSC-accreditatie opgeschort

Accreditation Services International (ASI) heeft certificeerder SKH geschorst voor wat betreft het verstrekken van FSC-certificaten.
Meer

Petitie voor betere cao

Op woensdag 5 december wordt er opnieuw onderhandeld over een cao voor de houtverwerkende industrie. Om te benadrukken dat een goede loonsverhoging ertoe doet, overhandigen FNV Bouwen & Wonen en CNV Vakmensen daar een petitie namens de werknemers aan de werkgevers-onderhandelingsdelegatie.
Meer

Kerstmarkt bij Cras

Cras Woodgroup tovert op 9 december zijn houtloodsen in Deerlijk (B) om in een overdekte kerstmarkt van 2.000 vierkante meter. De opbrengsten van deze 'Marchee Magiek' gaan naar het goede doel.
Meer

Maandag 26 november 2018

Duurzaamste nieuwbouwhuis is van hout

Nederlands duurzaamste nieuwbouwhuis staat in de gemeente Lochem. Dit bleek afgelopen vrijdag tijdens de verkiezing van het duurzaamste huis van Nederland in de St@art te Apeldoorn. Daar wonnen Indi en Jorick Ehrenhard uit Harfsen in de categorie 'Duurzaamste huis gebouwd na 2000'.  
Meer

Prijs voor Kaaspakhuis

Mei Architects and Planners en WhiteHouseDevelopment hebben de ARC18 Development Award gewonnen met het Kaaspakhuis in Gouda. Deze 52 loftwoningen zijn ondergebracht in een rijksmonument. Heel bijzonder is dat van de originele, honderd jaar oude kaasplanken in het pand, brandwerende gevelbekleding is gemaakt.
Meer

Gierkink Houtindustrie failliet

De rechtbank heeft Gierkink Houtindustrie in Vragender per 20 november failliet verklaard. De twee andere bedrijven onder de naam Gierkink, het Bouw- en Houtbedrijf en de Houtdrogerij, vallen buiten het faillissement.
Meer

PKF Pallets verhuist

Pallet- en emballagefabriek PKF Pallets verhuist fasegewijs van Heinenoord naar zijn andere vestiging in het Noord-Brabantse Oud-Gastel.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Bedrijfskeurmerk STIP verbindt FSC en PEFC!'
Stem & reageer Lees de uitslag