Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 15 april 2019

Natuurorganisaties tegen kaalkap

Urgenda, WNF, Natuurmonumenten, de Vogelbescherming, Natuur & Milieu en zo'n zestig andere natuurorganisaties hebben vrijdag bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit gepleit voor een verbod op kaalkap in bossen.
Meer

Staatsbosbeheer weerlegt kritiek

Staatsbosbeheer is het niet eens met de beschuldigingen van Urgenda en andere natuur- en milieuorganisaties. "Helaas gaan zij bij hun beschuldigingen over ons bosbeheer uit van enkele verkeerde aannames", aldus de bosbeheerder.
Meer

'Samen aan de Slag'

Brancheorganisatie Hibin praat op 4 juni met haar leden en hun introducés over versnelling van de bouw, digitalisering, circulariteit en slimmere logistiek. Dat gebeurt op het Hibin-event ‘Samen aan de Slag’ in Zeist.
Meer

In actie voor de populier

Ondernemers, kunstenaars, activisten en buurtbewoners komen morgen samen bij De Kleine Aarde in Boxtel om ideeën en mogelijkheden te verzamelen rondom het gebruik van populierenhout, het landschap en de relatie tussen mens en natuur.  
Meer

Donderdag 11 april 2019

Houten 'ei' is klaar

RAU Architecten en Ro&Ad Architecten hebben samen een reusachtig ‘natuurlijk ei' ontworpen als vogelobservatorium. Het gebouwtje is gemaakt van Accoya- en grenenhout.
Meer

Markante entree

Met behulp van Corian, koper en eikenhout is de lobby in de UNStudio Tower aan de Amsterdamse Zuidas compleet vernieuwd. Een enorme kroonluchter en fraaie receptiebalie over de hele breedte van de hal begroeten de bezoeker bij binnenkomst.
Meer

Zonnepanelenpark bij Deli Home

Houtverwerkend bedrijf Deli Home in Gorinchem heeft op één van de platte daken 1.268 zonnepanelen in gebruik genomen, die bij elkaar goed zijn voor zo’n 430.500 kWh per jaar. Dat staat gelijk aan ongeveer 123 gemiddelde Nederlandse huishoudens.
Meer

EPAL groeit door

De European Pallet Association (EPAL) sloot eind 2018 af met 121,8 miljoen EPAL-ladingdragers die werden geproduceerd en gerepareerd. Ten opzichte van het voorgaande jaar is dit een stijging van 5,2% (totaal 2017: 115,8 miljoen eenheden).  
Meer

Open dag op botterwerf

De Botterstichting Elburg opent zijn deuren op zaterdag 13 april. Bezoekers kunnen een kijkje nemen op de werf waar houten botterschepen worden gemaakt, in het museum en aan boord van een botter.
Meer

Maandag 8 april 2019

Staatsbosbeheer en Shell planten bomen

Staatsbosbeheer en Shell werken de komende twaalf jaar samen om ruim vijf miljoen bomen te planten in Nederlands bos. Shell investeert daarvoor €17,4 miljoen in het Buitenfonds van Staatsbosbeheer. Daarnaast gaan de organisaties samenwerken op het gebied van kennisuitwisseling, educatie en innovatie.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Het gaat vaak fout omdat iedereen denkt verstand van hout te hebben!'
Stem & reageer Lees de uitslag