Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 6 augustus 2018

Nog één stand vrij op Praktijkdag

De Houtwereld Praktijkdag 2018 biedt 30 ondernemingen en organisaties de mogelijkheid om zich met een stand te presenteren op de veelzijdige Bedrijvenmarkt. Er is nog 1 stand beschikbaar; de rest is al gereserveerd.
Meer

Hercontroles NVWA bij teakimporteur

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) kan handhavend optreden tegen een houtimporteur die teakhout importeert uit Myanmar. Dat blijkt uit een uitspraak van de Haagse rechtbank. Het bedrijf was naar de rechter gestapt nadat de NVWA een last onder dwangsom had opgelegd. De naam van de onderneming is niet bekendgemaakt.  
Meer

Onderzoek naar chroom-6

Het RIVM onderzoekt of ook gedetineerden en medewerkers van gevangenissen zijn blootgesteld aan gevaarlijke doses chroom-6. Minister Dekker heeft dat geantwoord op Kamervragen van de SP. In verschillende gevangenissen bewerkten en verwerkten gedetineerden tuinhout dat was behandeld met verf die chroom-6 bevatte. Er werden onder meer schuttingen van gemaakt, zo meldt NOS.nl.  
Meer

Vandecasteele kiest voor lariks

Vandecasteele Houtimport is weer een stapje verder met de realisatie van haar nieuwbouw in het Belgische Aalbeke. Aan de kant van de Moeskroensesteenweg bouwt de onderneming een extra voorraadloods van 36.000 vierkante meter.  
Meer

Voerfabrikant bouwt biomassacentrale

De aan de Amsterdamse beurs genoteerde voerfabrikant ForFarmers gaat een nieuwe biomassacentrale bouwen in Lochem. De installatie voorziet in nagenoeg de gehele energiebehoefte voor de stoomproductie van de voerfabriek.
Meer

Vrijdag 3 augustus 2018

Actie en interactie op Houtwereld Praktijkdag

Meld u nu aan en geniet van een vroegboekkorting voor deelname aan de kersverse editie van de Houtwereld Praktijkdag. Op donderdag 8 november 2018 wordt dit zevende succesvolle event voor en door de houtsector gehouden bij gastbedrijf De Groot Bewerkingsmachines in Rosmalen. Dit jaar zijn er live demo's, meerdere seminars, komt de branche samen tijdens de fameuze Houtborrel én krijgt het event een feestelijk tintje.
Meer

GWW moet duurzamer denken

Waterschappen, gemeenten en andere opdrachtgevers in de grond-, wegen- en waterbouw (GWW) moeten kritischer zijn over de milieu-impact van geleverde materialen. Nu worden marktpartijen onvoldoende geprikkeld om duurzame producten aan te bieden voor bijvoorbeeld bruggen en damwanden. Dat is één van de conclusies uit het rapport ‘Hoe belangrijk is duurzaamheid?’ van FSC Nederland. Zij onderzocht afgelopen jaar 25 uitgevoerde projecten in de grond-, wegen- en waterbouw.
Meer

Lijmen en kitten duurder

De wereldeconomie draait op volle toeren waardoor er mondiaal grote vraag is naar tal van grondstoffen. Al sinds begin 2017 worden de fabrikanten van lijmen en kitten, net als andere productiebedrijven, geconfronteerd met een toenemende vraag naar grondstoffen. Dat resulteert in een beperkte beschikbaarheid ervan en sterk stijgende kosten voor grondstoffen.    
Meer

Nijhuis bevriest prijzen

In een tijd waarin de prijzen voor bouwproducten fors stijgen, spreekt timmerfabriek Nijhuis Toelevering in Rijssen de intentie uit om voor zijn vaste partners de prijzen gedurende drie jaar op hetzelfde niveau te houden. Door optimaal samen te werken, meent de onderneming dat de kostprijs voor partners niet omhoog hoeft.
Meer

De Nachtwacht in hout

Tien Europese 'woodcarvers' hebben bij De Beeldentuin in Garderen met behulp van de kettingzaag de Nachtwacht gecarvd uit grote boomstammen. De houtsculpturen zijn tot en met zaterdag 27 oktober gratis te bewonderen.  
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Ontbossing: keurmerken en sectorafspraken leggen het af tegen georganiseerde misdaad!'
Stem & reageer Lees de uitslag