Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 3 september 2018

Groeiend resultaat TABS Holland

TABS Holland in Zaandam heeft de eerste jaarhelft afgesloten met een omzetstijging van 7% tot € 373 miljoen, vergeleken met het eerste halfjaar van 2017. Het operationeel resultaat groeide met 18% tot € 27 miljoen. Hoewel de kosten 8% hoger uitkwamen dan in het eerste halfjaar van 2017, zette de onderneming een nettoresultaat neer van € 19,4 miljoen (H1 2017: € 19,6 miljoen).
Meer

KOMO voor Infinity Repair

Infinity Repair heeft het allereerste KOMO-innovatiecertificaat ontvangen. Het geldt voor het nieuwe totaalconcept dat de gelijknamige onderneming, gevestigd in Waddinxveen, ontwikkelde voor de renovatie van aangetaste houten kozijnen.  
Meer

Update tropisch hardhout in Berlijn

FLEGT-IMM geeft op 16 november in Berlijn drie workshops, die ingaan op de aanvoer en afzet van hardhout en hardhoutproducten uit de tropen. Het is de derde handelsmeeting die FLEGT-IMM dit jaar organiseert.
Meer

Jubileum Platform Bio-energie

Tijdens de PBE Business Meeting op woensdag 3 oktober wordt gevierd dat het Platform Bio-energie 20 jaar bestaat. De Stichting (PBE) werd in 1998 opgericht om meer bekendheid te geven aan het onderwerp bio-energie. Sindsdien is de energiewereld radicaal aan het veranderen en bevordert het PBE een duurzaam en maatschappelijk geaccepteerd gebruik van bio-energie in Nederland.
Meer

Voorbij de groene horizon

Hoe ziet de verduurzaamde wereld er straks uit? Nu de mondiale transitie naar duurzame energie in een stroomversnelling zit wordt dát de grote vraag. Want met de groei van duurzame energie gaan veel meer veranderingen gepaard dan enkel de kleur van de stroom uit het stopcontact. Hoe gaan we bouwen, wat is de invloed op onze mobiliteit en zal energie misschien ooit gratis worden? Aan deze vragen en nog meer besteedt VPRO Tegenlicht aandacht in het programma 'Voorbij de groene horizon'. Het wordt op zondag 23 september uitgezonden om 21.05 uur op NPO 2.  
Meer

Donderdag 30 augustus 2018

Houtindustrie blijft opgewekt

De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie waren in augustus voor de zesde maand op rij het meest positief gestemd. Het optimisme onder ondernemers in deze bedrijfstak bleek wel minder groot dan in juli.
Meer

Nieuw kantoor voor Houtex

Houthandel Houtex heeft in de zomerperiode haar kantoor verhuisd en vernieuwd. Bezoekers zijn vanaf nu welkom op de Noordkade 42 in Waddinxveen.
Meer

Zweedse koning prijst bos en hout

De Zweedse koning Carl Gustaf heeft na de hevige bosbranden van deze zomer hernieuwde waardering gekregen voor het Zweedse bos. Dat zei de vorst eerder deze week bij de opening van de hout- en bosbouwbeurs Wood Products & Technology in Göteborg, zo meldt de Telegraaf.
Meer

Bribus in Zweedse handen

Keukenproducent - en grote houtverwerker - Bribus is de afgelopen vijf jaar sterk gegroeid en ziet voldoende potentieel om nog verder door te groeien. Aan de andere kant is er sterke concurrentie. Om goed voorbereid te zijn op de toekomst, besloot de directie onlangs om onderdeel te worden van de Nobia-groep. Nobia is genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en heeft vorige maand de aandelen van Bribus overgenomen.
Meer

Dinsdag 28 augustus 2018

Houten kern voor bankgebouw

TBI-onderneming J.P. van Eesteren is gestart met de bouw van een stabiliserende, volledig houten kern van het nieuwe kantoor van Triodos Bank in Driebergen. Het eerste geplaatste wanddeel is 3,5 meter breed en 15 meter hoog.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Industriƫle houtbouw helpt woningbouwproductie er snel weer bovenop!'
Stem & reageer Lees de uitslag