Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Zondag 3 februari 2019

Warm welkom op het Houtpaviljoen

De acht founders (waaronder Houtwereld) van het Houtpaviljoen zijn er, samen met onze club van 80 sponsorbedrijven, helemaal klaar voor om u te ontvangen op de BouwBeurs! Het succesvolle Houtpaviljoen wordt van maandag 4 tot en met vrijdag 8 februari 2019 opgetrokken in Hal 10. Op onze 200 m2 grote verzamelstand (F010) exposeren ditmaal 16 houtondernemingen live mee.
Meer

BouwBeurs uitverkocht

Met ruim 640 exposanten is de BouwBeurs 2019 uitverkocht. Maandag gaat het mega-event voor de bouwbranche van start in de Jaarbeurs Utrecht. De beurs duurt van 4 tot en met 8 februari.
Meer

Gratis entree via Houtwereld

Als nieuwsbriefabonnee van Houtwereld.nl heeft u recht op vrije toegang tot de BouwBeurs.
Meer

Nog méér hout op de beursvloer

Hal 10 van de Jaarbeurs is weer een échte Houthal geworden. Tientallen houtbedrijven zijn daar een week lang te bezoeken. Maar er is nog veel meer aan hout, houtproducten en houttechnologie vindbaar in de Jaarbeurs.
Meer

Live interviews in BouwBeurs Nieuwscafé

Elke dag worden er in het BouwBeurs Nieuwscafé, powered by Houtwereld's zustervakblad Aannemer, mensen uit de bouwbranche geïnterviewd.
Meer

Donderdag 31 januari 2019

Houtindustrie blaakt van vertrouwen

Het producentenvertrouwen van de Nederlandse industrie daalde in januari 2019 ten opzichte van een maand eerder. Maar geheel tegen de stroom in ging het vertrouwen er in de hout- en bouwmaterialenindustrie juist op vooruit, aldus het CBS.
Meer

CBM steunt STIP

Brancheorganisatie CBM vindt het "zeer teleurstellend" dat het College van Beroep van Stichting Milieukeur heeft geoordeeld dat de TPAC-commissie (Toetsingscommissie Inkoop Hout) STIP nog niet had mogen goedkeuren. "STIP zou een goed alternatief zijn voor FSC- of PEFC-certificering bij CBM-leden", zo stelt de vereniging voor de meubel- en interieursector. Mocht STIP tegen het besluit in beroep gaan, dan zal de CBM haar daarin steunen.  
Meer

Olam wil hout afstoten

Olam International zoekt een koper voor haar activiteiten in hout, rubber, suiker en kunstmest.
Meer

Populieren als gevelplank

Brabants populierenhout siert de gevels van de nieuwbouw van Boomrooierij Weijtmans in Udenhout. Ruim 800 m2 van het nieuwe kantoor en twee bedrijfshallen zijn bekleed met gemodificeerd populierenhout van Peppelhout.
Meer

Vlaams Bosforum beloond

Een delegatie van het Bosforum was gisteren te gast in het Vlaams Parlement. De organisatie, die diverse stakeholders uit de bos- en houtwereld groepeert, ontving er een Gouden Erepenning uit handen van Jan Peumans, voorzitter van het Vlaams Parlement.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Stoppen met gebruik van tropisch hout is genadeslag voor het bos!'
Stem & reageer Lees de uitslag