Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Maandag 18 juni 2018

Nieuwe studiereis naar Zweden

Van 17 tot en met 21 september neemt Ingenieursbureau Evan Buytendijk (IEB) belangstellenden mee naar Zweden. Vakmensen die te maken hebben met vurenhout kunnen tijdens deze bijzondere trip hun kennis over de kwaliteitssortering ervan opfrissen.
Meer

Donderdag 14 juni 2018

Houtprijzen drukken omzet palletgigant

Het Nederlandse bedrijf Pooling Partners is opnieuw Europa’s nummer één pooler en producent van pallets en kisten. De netto omzet steeg met 2% naar bijna 327 miljoen euro. Het familiebedrijf breidde in 2017 opnieuw uit – onder meer in Zuid-Europa en het Verenigd Koninkrijk.
Meer

Centrum Hout ontvouwt plannen

In het Nationaal Militair Museum te Soest vond vorige week het seminar ‘Toekomstbestendig bouwen met hout’ plaats. Dit werd door Centrum Hout georganiseerd ter ere van de eerste officiële algemene ledenvergadering van de federatieve vereniging. Centrum Hout vertelde meer over haar doelstellingen en toekomstplannen. Ook presenteerde zij de nieuwe huisstijl.
Meer

Van Swaay blijft Hofleverancier

Familiebedrijf Van Swaay Duurzaam Hout mag de komende 25 jaar wederom het predicaat Hofleverancier voeren, nadat verlenging is verleend aan het bedrijf met vestigingen in Schijndel en Harlingen.
Meer

Raadselachtige sterfte baobabbomen

Afrikaanse baobabbomen van meer dan elfhonderd jaar oud sterven de afgelopen twaalf jaar plotseling, zo meldt NU.nl.  
Meer

Expositie 'Dubbelhout'

De ambachtelijke houtbewerkers annex houtkunstenaars Bert Aalbers en Otto Koedijk exposeren samen van 23 tot en met 29 juni in de Kapel te Bronkhorst. Onder de naam 'Dubbelhout' toont het duo een selectie van hun werkstukken.
Meer

Maandag 11 juni 2018

Carpentier Tuinhout heet nu anders

Carpentier Tuinhout in Aalsmeer is per 5 juni verder gegaan onder de nieuwe naam Carpentier Professional.
Meer

Groothandel begon 2018 goed

De omzet in de groothandel viel in het eerste kwartaal van dit jaar 1,9 procent hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet groeide onder andere door hogere grondstofprijzen en meer vraag naar bouwmaterialen. Dit meldt het CBS.
Meer

Troostwijk en BVA fuseren

Auctio, met BVA Auctions als bekendste label, en Troostwijk Auctions & Valuations zijn gefuseerd en vormen samen het grootste online veilingplatform van Europa.
Meer

Carrefour trekt meer mensen

De in de Franse stad Nantes gehouden houtvakbeurs Carrefour International du Bois werd door 11.500 professionals bezocht. Dat zijn er 10% meer dan tijdens de vorige editie in 2016.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Europa moet mega-export van hout en stammen naar Aziƫ/China een halt toeroepen'
Stem & reageer Lees de uitslag