Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Nieuws

Vrijdag 2 november 2018

400 aanmeldingen Houtwereld Praktijkdag

Er hebben zich inmiddels al ruim 400 bezoekers uit de hout-, bouwmaterialen- en bouwsector aangemeld voor de Houtwereld Praktijkdag op donderdag 8 november in Rosmalen, met als thema 'Hout OverMorgen'.
Meer

Houtindustrie opnieuw leidend

Al ongeveer twee jaar zijn in alle deelbranches de ondernemers positief. De producenten in de hout- en bouwmaterialenindustrie bleken in oktober voor de achtste maand op rij het meest optimistisch (saldo: 16,4%).
Meer

Metsä opent triplexfabriek

In Pärnu, Estland, is de nieuwe berkentriplexfabriek van Metsä Wood officieel in gebruik genomen.
Meer

Kennissessie over robotica

Het Smart Industry Standaardisatieplatform (SISP) organiseert op 13 november in Eindhoven een kennissessie over de rol van robotica in geautomatiseerde en flexibele productie.
Meer

Kerstbomen met een keurmerk

Dit jaar zijn ze er weer: kerstbomen met het keurmerk 'On the way to PlanetProof' (het oude Milieukeur). Boomkweker Kees Leune uit het Zuid-Hollandse Hazerswoude levert ze. Hij heeft het certificaat voor vrijwel zijn totale areaal van 4 hectare aan bomen, waaronder Koreaanse zilversparren en Nordmannen.
Meer

Maandag 29 oktober 2018

EU subsidieert natuur & milieu

De Europese Commissie heeft een investeringspakket van 243 miljoen euro uit de EU-begroting goedgekeurd voor projecten in het kader van het LIFE-programma ter bescherming van de natuur, het milieu en de levenskwaliteit. Dit meldt Groene Ruimte.
Meer

Whitepaper brandvertragend hout

Houtindustrie Veteka heeft op haar website de whitepaper ‘Decoratieve houten wandbekleding en brandveiligheid’ gelanceerd. Daarin worden de voordelen van (brandvertragend) hout benoemd en wordt uitgelegd wat het Bouwbesluit zegt over het brandgedrag van hout wanneer dit decoratief wordt toegepast op binnenwanden
Meer

Convenant houdt jaarbijeenkomst

Het Convenant Bevorderen Duurzaam Bosbeheer organiseert op dinsdag 27 november in de middag een jaarbijeenkomst over het belang van duurzaam bosbeheer en de laatste stand van zaken omtrent het convenant.
Meer

Prowood trekt meer bezoek

De zesde editie van Prowood, de technologische houtvakbeurs die vorige week in Gent werd gehouden, heeft 15.734 bezoekers opgeleverd. Dat zijn precies 37 beursgasten meer dan tijdens de vorige editie.
Meer

Belgische FSC-projectwinnaars bekend

De Belgische organisatoren van de FSC Project Awards 2018 hebben de winnaars gehuldigd. Dat gebeurde tijdens het event 'Bouwen met hout' op de vloer van de vakbeurs Prowood in Gent.
Meer
Meer nieuws...

Stelling

'Hoogbouw bestaande uit 100% hout is kansloos!'
Stem & reageer Lees de uitslag