Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Stelling

'Bedrijfskeurmerk STIP verbindt FSC en PEFC!'

Reacties

 

John Bruens - 26-11-2018

Beide keurmerken blijken nodig. Ik hoop dat stip bijdraagt aan een betere samenwerking. Misschien moeten we wel naar een nieuwe naam voor beide keurmerken. Bijvoorbeeld EU Election 01.

 

 

Ted Wiegman, Symaco Advies - 26-11-2018

Neen, niet mee eens, hoe kan je een Keurmerk verbindend noemen wanneer zowel FSC als PEFC zich er zelf niet in kunnen vinden. De STIP controle is niet accountantsproof!.

Lijkt meer op een opvolger van Keurhout! Dat Keurmerk is trouwens uit de TPAC lijst verdwenen.

Inkopen/verkopen/producties zonder een certificaat vallen buiten de controles?

 

 

Jan Nijmeijer - 02-12-2018

Het geeft bedrijven de mogelijk bewust uitsluitend duurzaam hout te verwerken. Goed voor zowel FSC als PEFC die elkaar niet in duurzaamheid erkennen terwijl ze door de overheid beide zijn goedgekeurd. STIP is hier de verbindende factor in uitsluitend duurzaam hout gebruik en niet uitsluiten op project basis, en waar gebruik bij het mengen van de COC keurmerken dit geen duurzame projecten kan opleveren, dit is aan mensen die zich minder hebben verdiept in de materie niet uit te leggen. Daarom eens met de stelling

 

 

Maarten - 03-12-2018

Oneens. Stip is totaal overbodig en geeft de gebruiker geen enkele toegevoegde waarde. Waarom weer een certificaat op de markt brengen? Om zelf te certificeren?

 

Reageer

 

Uw naam *
 
Uw reactie *
Uw 2e naam *
 
 

Stelling

'Bedrijfskeurmerk STIP verbindt FSC en PEFC!'
17%
14%
69%