Schrijf u nu in voor de gratis nieuwsbrief

Aanmelden

Stelling

'Crowdfunding is voor houtbedrijven dé weg naar investeringsgeld!'

Reacties

 

Henk Luinseel - 07-09-2017

Hoezo?
Crowdfunding is de manier voor (kan het woord bijna niet uit mijn strot krijgen) 'start-ups'. Want start-ups hebben geen zekerheden om af te geven! (en gaan doorgaans toch binnen een jaar failliet)
Houtbedrijven hebben doorgaans gebouwen, machines EN voorraden die tot zekerheid kunnen dienen - waardoor een commerciële partij veel voordeliger geld kan/wil verstrekken is mijn ervaring. Las in de laatste houtwereld dat de rentepercentages bij crowdfunding 6% of meer zijn.. en dat vind ik voor een lening aan een houtbedrijf met een track record EN 200% zekerheden hermedisch nou niet echt de norm....
Groeten van HENK LUINSEEL

 

 

Eric-Jan Willems WBF Advies - 11-09-2017

Bij deze wil ik reageren op de stelling 'Crowdfunding is voor houtbedrijven dé weg naar investeringsgeld!'

Ik ben het niet eens met deze stelling. In eerste instantie is het van belang om nauwkeuriger te bepalen welke investeringen nu écht nodig zijn.
Grootste deel van de investeringen zijn machines en hiervoor is crowdfunding niet de beste oplossing, dit kan goedkoper en is toegankelijker via een financiële of operationele lease. Financiering van voorraden zou je kunnen bespreken met leveranciers. Leg de plannen voor, als ze daar in geloven willen ze hierin wel meedenken. Denk hier eerst goed over na voordat je met crowdfunding start.

Voor startende bedrijven (startups) is het een ander verhaal. Maar ook daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Ga eerst eens kijken met welke bedrijven je kan samenwerken voordat je gaat investeren, zeker in machines.

Met vriendelijke groet,

Eric-Jan Willems WBF Advies

 

Reageer

 

Uw naam *
 
Uw reactie *
Uw 2e naam *
 
 

Stelling

'Crowdfunding is voor houtbedrijven dé weg naar investeringsgeld!'
20%
12%
68%