Ga naar hoofdinhoud

Dutch Green Building Week

  • Begindatum 10 oktober 2022
  • Einddatum 14 oktober 2022
  • Locatie heel Nederland
  • Website Bezoek website

Dutch Green Building Council (DGBC) organiseert dit jaar van 10 tot en met 14 oktober de twaalfde Dutch Green Building Week. Deze editie staat in het teken van initiatieven die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van duurzame steden en gemeenschappen. Naast talkshows, rondleidingen en andere bijeenkomsten organiseert DGBC in deze week het jaarlijkse festival op 11 oktober in theater Zuidplein (Rotterdam) en op donderdag 13 oktober staat het galadiner in CIRCL (Amsterdam, Zuidas) op het programma.

Voor organisaties die aan de slag willen met duurzaam ondernemen, bepalen de Sustainable Development Goals (SDG’s) veelal de koers. Wereldwijd werken bedrijven, organisaties en overheden aan deze duurzame doelen van de Verenigde Naties, die ook in Nederland doorsijpelen in de diverse missies, visies en strategieën.

DGBC is sinds begin 2022 alliantiecoördinator voor SDG 11, die gericht is op duurzame steden en gemeenschappen. Alle activiteiten en voorbeelden die tijdens de week voorbij komen hebben een duidelijke relatie met een of meerdere SDG’s en laten daarmee zien hoe de gebouwde omgeving kan bijdragen aan deze ‘werelddoelen’.

De week geeft podium aan bedrijven en instellingen die voorlopen op CO2-reductie, circulariteit, klimaatadaptatie en gezondheid. Organisaties kunnen zich op allerlei manieren verbinden aan de week: via webinars, talkshows, rondleidingen, kleinschalige bijeenkomsten en netwerkmomenten. Tijdens de Dutch Green Building Week zijn er veel momenten om in contact te komen met nationale pioniers, te luisteren naar creatieve denkers en doeners en naar mensen die een toekomstbestendige omgeving en samenleving mogelijk maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer