Ga naar hoofdinhoud

Webinar construeren met hout: Techniek

  • Begindatum 17 februari 2022
  • Einddatum 17 februari 2022
  • Locatie Online
  • Website Bezoek website

De Vereniging van Constructeurs organiseert een reeks van 5 betaalde webinars over construeren met hout. Elke maand een webinar. De online sessies zijn in serie te kijken (met korting) of ieder afzonderlijk. De reeks start op 9 december en eindigt op 31 maart 2020.

Leden van de vereniging betalen €100,- per webinar of €400,- voor de hele serie van 5 webinars.

Niet-leden betalen €135,- per webinar of €575,- voor de hele serie van 5 webinars.

 

Techniek – 17 februari 2022, 16.00 uur

Er zijn een aantal ontwerp aspecten die bijzondere aandacht vereisen en die een grote invloed hebben op het ontwerpen. Zoals brandwerendheid, akoestiek, bouwkundige detaillering. Allemaal zaken die het constructieve ontwerp beïnvloeden, maar nog belangrijker een grote invloed hebben op het algehele ontwerp. Hier zullen Rob Doomen (Pieters), Pascal Steenbakkers (Arup), Suzanne van den Bron (Level Acoustics) en Ad van der Aa (ABT) spreken.

 

Overige webinars in deze reeks:

Producten – 9 december 2021, 16.00 uur

In dit webinar maken we kennis met materialen en producten in hout. We tonen filmpjes met productiewijze van diverse houten producten zoals CLT, LVL, gelamineerde liggers, etc. De verschillende leveranciers geven ons een kijk in het productieproces en laten zien wat de voor- en nadelen zijn van het product vanuit verschillende invalshoeken. Onder meer Bas de Leijer (WSP), Bas Meeuwissen (Metsä Wood) zullen spreken.

Ontwerpen – 27 januari 2022, 16.00 uur

Met hout kunnen fantastische constructies en gebouwen ontworpen worden. Toch is niet elk ontwerp geschikt om in hout te bouwen. Wanneer is de keuze voor hout verstandig en hoe kun je hout optimaal benutten, zowel esthetisch als constructief en bouwtechnisch?

We tonen de aandachtspunten van ontwerpen in hout aan de hand van enkele gerealiseerde projecten komen vertellen. Onder meer Rob Doomen (Pieters Bouwtechniek), Roderick van der Meulen (Nieuwe Architecten).

Verbindingen – 10 maart 2022, 16.00 uur

Cruciaal bij een ontwerp van een gebouw en een constructie in hout zijn de verbindingen. De detaillering bepaalt in grote mate de dimensionering. Dit is iets waar niet-hout-constructeurs aan moeten wennen. In dit webinar gaan we in op verbindingen in hout. Zowel in praktische detaillering als in berekeningen. Gert Jan Rozemeijer (Lüning) is één van de sprekers

Duurzaamheid – 31 maart 2022, 16.00 uur

Duurzaamheid mag niet in de serie ontbreken. Vaak is dit de aanleiding om voor houtbouw te kiezen. In dit webinar gaan we hier dieper op in. Welke winst kan gehaald worden met het bouwen in hout? Hoe circulair is bouwen in hout? Is de houtvoorraad eindig? Wat betekent dit voor de MPG-score?  Hier spreken onder andere Gert Jan Rozemeijer (Lüning), Pablo van der Lugt (Tomorrow’s Timber).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer