Ga naar hoofdinhoud

Zin en onzin van materiaalpaspoorten

  • Begindatum 4 oktober 2019
  • Einddatum 4 oktober 2019
  • Locatie Rotterdam
  • Website Bezoek website

Op vrijdagochtend 4 oktober organiseert de Cradle to Cradle Bouwgroep een seminar en debat over ‘De zin en onzin van materiaalpaspoorten’ voor bouwprofessionals, architecten, ontwerpers, eigenaren en ontwikkelaars. Dit gebeurt bij het Informatiecentrum Duurzaam Bouwen (IC DuBo) te Rotterdam.

Deelnemers worden via meerdere pitches geïnformeerd over de verschillende materiaalpaspoorten, onder leiding van dagvoorzitter Udo Waltman (directeur SGS Search). Debatleider en BNR-nieuwsradiopresentator Maarten Bouwhuis begeleidt aansluitend het debat.

In de aanloop naar een volledig circulaire economie in 2050 komen materiaalpaspoorten steeds vaker in beeld en het aantal bedrijven dat hierin investeert groeit. Materiaalpaspoorten hebben als doel waarde te genereren door producten en materialen op verschillende niveaus in kaart te brengen en beschikbaar te maken voor de juiste partijen op het juiste moment. Daarnaast kunnen ze inzichten verschaffen in de bestanddelen van het materiaal en of deze gezond en veilig zijn.

De hamvraag is of en welk materiaalpaspoort het juiste instrument is voor het ‘borgen’ van een circulair en een gezond bouwproject. In het seminar en debat delen bouwprofessionals en gastsprekers met elkaar kennis en ervaring en komen de voor- en nadelen van deze paspoorten aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer