Ga naar hoofdinhoud

400 Franse studenten in houten woningen

Het bedrijf Ossabois is gespecialiseerd in geprefabriceerde houten woningen in gestapelde bouw. Voor de universiteit van Pessac, een voorstad van Bordeaux werden in zeer korte tijd wooncomplexen voor studenten gerealiseerd.

De bouw startte in januari 2019 en ging met een snelheid van 1 flat van 100 woningen per maand. Dat kan, omdat Ossabois de woningen als modules, seriematig, onder geconditioneerde omstandigheden op een eigen productielocatie realiseert. Het bedrijf heeft vier woningfabrieken, de woningen in Pessac kwamen allemaal uit de locatie Vêtre-sur-Anzon, een plaatsje ten westen van Clermont-Ferrand, op ruim 500 kilometer afstand.

De modules van houtskeletbouw worden vrijwel volledig voorgefabriceerd en ter plekke gemonteerd en van een metalen gevelbekleding voorzien. De universiteit koos voor deze methode vanwege de CO2-besparing (volgens Ossabois ca 30 procent ten opzichte van traditionele bouw), vanwege het wooncomfort van de studenten en vanwege het beperken van de overlast bij de bouw, de woningen werden in het hart van de universteitscampus gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer