Ga naar hoofdinhoud

Aan de voet van de bergen

Lou Estela is een kleine, houten woning dat zich aan de voet van de bergen in Piemonte (Italië) bevindt. Oorspronkelijk was het een eenvoudige, typische stenen schuur die echter in onbruik was geraakt. De opdrachtgever wilde het graag omvormen naar een eenvoudig huis met uitsluitend een slaapkamer, toilet en woonkamer.

Architect Dario Castellino heeft de locatie gered door de stenen schuur uit te breiden met een houten gebouw dat zich op de Italiaanse Alpen richt. De schuur biedt plaats aan het slaapgedeelte terwijl de woonkamer in het nieuwe houten huisje is ondergebracht. Dit houten deel ontspringt op een organische manier het bestaande steen alsof het opnieuw geboren wordt. In de verbinding tussen de twee delen is het toilet aangebracht.

Voor het nieuwe houten deel, dat een prachtig uitzicht biedt op de Italiaanse Alpen, is gekozen voor het gebruik van een inheems larikshout uit de vallei. Dit is geprefabriceerd in een lokale fabriek in de buurt van de bouwplaats. De houten structuur heeft zowel een esthetische als een dragende functie. Het esthetische aspect is onder meer terug te vinden in het feit dat de daklijn overeenkomt met de vorm van de bergen. In het interieur is hout vooral terug te vinden in de woonkamer die bedekt is met lichte houten panelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer