Ga naar hoofdinhoud

Aan de yakiniku aan tafels van OSB

Op de benedenverdieping lijkt het alsof je in ene grot zit, aan een glazen tafel met een vloer als een rivier, op de verdieping ben je in een andere fantasiewereld, gemaakt van platen geperst hout. Ryoji Iedokoro laat traditioneel Japans eten voelen als nieuw.

De website Dezeen schrijft over dit bijzondere restaurant, Nikunotoriko, in uitgaansbuurt Roppongi, waar niet-zo-heel bijzonder voedsel wordt geserveerd. Het gaat namelijk om een yakiniku-restaurant, waar de gasten kleine hapjes zelf klaarmaken boven een hittebron die in de tafel is ingebouwd. De architect verklaarde tegenover Dezeen dat er heel veel van dit soort restaurants in Tokyo zijn en dat het eten eigenlijk altijd heerlijk is, dus wordt inrichting en beleving steeds belangrijker.

Koos de architect beneden voor een statige, glimmende, nogal formele tafel, die omringd wordt door wanden die suggereren dat je je in een donkere grot bevindt, op de verdieping paste hij royaal het plaatmateriaal OSB toe, dat meestal een veel bescheidener rol speelt in de bouw. Hier vormt het verdiepingen en ook de yakiniku-tafels, zo te zien wel goed geschilderd, vermoedelijk met een epoxylaag. De tafels, die organische vormen hebben staan een stuk uit elkaar en op verschillende niveau’s, zodat het lijkt of je eet in een een surrelaistisch oerwoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer