Ga naar hoofdinhoud

Absurdisme in de architectuur

​Onder deze titel houden Ro Koster en Ad Kil (RO&AD Architecten) een presentatie ’s middags op Houtdag 2018. Bovendien geven zij ’s morgens voor een select gezelschap van architecten en constructeurs de speciale masterclass Architectuur op Avontuur.

 

Het werk van RO&AD Architecten* heeft een dadaïstisch-surrealistische inslag. De ontworpen projecten staan gewoonlijk als objets trouvés in hun omgeving: beeld en betekenis divergeren in een ontheming van associaties. Het bureau verwierf wereldfaam met de Mozesbrug in Halsteren, omdat deze als een diepe voor door het landschap trekt. Hoezo brug?

 

 

 

Architecten-uitvinders

 

Tijdens hun bijdragen gaan de architecten-uitvinders dieper in op hun manier van ontwerpen, die altijd tot architectuur van onverwachting leidt, zoals genoemde Mozesbrug die óók loopgraaf is. Andere voorbeelden zijn de Ravelijnbrug in Bergen op Zoom, die óók vlonder is, Schooltuin De Buitenkans in Roosendaal, die óók functieontstapeling is, en uitkijktoren Pompejus in Halsteren, die óók hijskraan, speer, jakobsladder, lichtmast, uitschuifla en giraffenek is… Het station Innovatief Ontwerpen hebben deze vooruitziende avonturiers allang achter zich gelaten.

 

 

 

Informatie

 

Houtdag 2018 vindt plaats op donderdag 15 november a.s. in Hotel Jakarta te Amsterdam.

 

De masterclass biedt plaats aan 20-30 personen, dus meldt u razendsnel aan! Voor informatie en aanmelding Houtdag 2018.

 

 

 

* Gesponsord door Houthandel van Dam Bunnik.

 

 

 

Houtdag 2018 Pompejus 2

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer