Ga naar hoofdinhoud

Als een (heel) moderne indiaan

Het Solaz Los Cabos-hotel aan de zee van Cortes op het Baja California schiereiland in Mexico voegt zich in halve manen in in het landschap. Het plot beslaat 9,8 hectare en de gasten ontbreekt het aan niets, inclusief indianengevoel.

Het landschap is er woestijnachtig, de zee donkerblauw. Het Hotel, ontworpen door Javier Sordo Madaleno Arquitectos, ligt direct aan het strand en is voorzien van alle ruimten die je je bij een modern resorthotel maar kunt voorstellen. Daarbij wil het ook aandacht voor de omgeving uitstralen, niet alleen doordat de bouwvolumes in golfachtige lijnen opgaan in het landschap, maar ook door de vormgeving en de meer dan 400 kunstwerken van de hand van kunstenaar Cesar López Negrete, die op een subtiele manier aandacht vraagt voor de vroegere bewoners van Baja California, die pas sinds de Europeanen er aan land gingen ‘indianen’ genoemd worden.

De prachtige foto’s, te vinden op Archilovers, tonen dat er ook veel hout is toegepast op muren, vloeren en plafonds. Het geeft soms de indruk alsof je vanuit je houten indianenhuis naar buiten kijkt. Een zeer luxe houten indianenhuis, dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer