Ga naar hoofdinhoud

Appartementen in Belgische stad Lier geheel in clt

Dezer dagen is begonnen met de bouw van een gebouw met 26 appartementen in het Belgische Lier. Vanaf de artist impressions van de buitenkant zou je het niet zeggen, maar de constructie is vrijwel geheel van kruislaaghout.

Het project, dat De Schom heet, ontworpen is door architectenbureau Louis Caron in Turnhout in opdracht van projectontwikkelaar Moretus Groep en waarvan de appartementen te koop worden aangeboden door Heylen Vastgoed, was oorspronkelijk ontworpen om met dragende muren van kalkzandsteen en vloeren van beton te worden uitgevoerd. Op initiatief van bouwadviseur en constructeur Louis Wijns van het bedrijf Bouwexperts in Turnhout werd het complex, dat er van buiten uitziet als een heel traditioneel, typisch Belgisch straatje met appartementsgebouwen, opnieuw ontworpen, maar dan in hout.
Wijns desgevraagd: ‘Niet alleen bouwen wij veel lichter met clt, maar bovendien ecologisch en energiezuiniger. De opdrachtgevers hebben gelukkig gekozen voor kwaliteit boven prijs en hopen uiteraard dat deze aanpak zal resulteren in een goede verkoop. De kopers krijgen immers een beter appartement dan datgene wat de markt deze dagen biedt.’
Het project omvat 26 appartementen , gespreid over 4 bouwlagen. Onder het gebouw is een ruime parkeergarage en in de tuin aan de achtergevel zijn fietsenbergingen voorzien. Oplevering wordt eind 2021 verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer