Ga naar hoofdinhoud

Appartementencomplex in Wasserburg am Inn

Wasserburg am Inn heeft een duurzaam en ecologisch appartementencomplex gekregen. Door de vierkante vorm van het gebouw ontstond een atriumvorm met een gemeenschappelijke ruimte voor de bewoners.

Het gebouw heeft een hybride constructie van beton en hout. Het complex bestaat uit een drie verdiepingen tellend appartementencomplex met betaalbare appartementen. Er zijn 23 wooneenheden van verschillende grootte. De atriumvorm is bedoeld om de bewoners te laten ontmoeten en samenkomen.

Voor de energiehuishouding kan het gebouw terugvallen op het nabijgelegen seniorencomplex. Een luchtwarmtepomp is doorgaans voldoende voor het complex. Bij piekbelasting kan het complex gebruikmaken van het verwarmingssysteem van het naastgelegen seniorengebouw.

De appartementen hebben een houten gevelbekleding. De balkonbekleding is gemaakt van verticale latten van onbewerkt larikshout. Dat hout zal in de loop der tijd vergrijzen. De plafonds van de appartementen zijn van kruislaag multiplex. ARGE Farthofer – Scheithauer Architekten tekenden voor het ontwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer