Ga naar hoofdinhoud

Appartementencomplex voor bergvakanties

In het plaatsje Petzer, aan de voet van de hoogste berg in Tsjechië, is een groot appartementencomplex gebouwd. Petzer heeft al veel hotels, pensions en appartementen omdat de plaats voornamelijk leeft van toerisme. In het nieuwe appartementencomplex is veel hout verwerkt.

Het complex dat door het Praagse architectenbureau OV-A werd ontworpen, bestaat uit vier verschillende gebouwen die met elkaar verbonden zijn via de begane grond. De begane grond bevat onder meer winkels, een apotheek, een restaurant, speelplaatsen voor kinderen, een wijnkelder en een lobby met open haard. De begane grond is ingebouwd in de grond en heeft een glazen gevel aan de straatzijde. Het complex heeft een tuin op het dak en telt in totaal 90 appartementen.

De fundering van het complex en de draagstructuur zijn van gewapend beton. Op de bovenste verdieping zijn de plafonds van beton en de muren van baksteen. De gevels zijn bedekt met fineerhout gemaakt van red ceder. In de interieurs van de openbare ruimtes werd donker eiken en gebleekt sparrenhout gebruikt. Ook de meubels van de appartementen zijn gemaakt van natuurlijk materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer