Ga naar hoofdinhoud

Auto’s en hout gaan samen in ontwerp van Aston Martin

Het Britse luxe automerk Aston Martin, wereldberoemd dankzij de James Bond Films, heeft een afdeling opgericht die wereldwijd met architecten gaat samenwerken bij het ontwerp van huizen waarin de auto’s tot hun recht komen. Het eerste wordt volgend jaar gebouwd.

Huizen die voorbijgangers en bezoekers nadrukkelijk wijzen op de viriele automobiliteit van hun bewoners zijn al eerder gebouws. Aston Martin heeft er nu een afdeling voor in het leven geroepen die met architecten samenwerkt. Het eerste auto-huis van het merk zal gebouwd worden in de vallei van rivier de Hudson in de staat New York, VS, en is ontworpen door S3 Architecture in New York. De eerste spade gaat in 2021 de grond in van het huis dat Sylvain Rock gaat heten. Opvallend aan de renders, waarvan er veel op Dezeen te zien zijn, is dat de gevelbekleding uit zwart ceder zal bestaan en dat ook in het interieur heel veel hout (vloeren, wanden, plafonds) zal worden toegepast.

De verdere materialisatie lijkt uit staal, beton en een metalen dak te gaan bestaan en verder uit heel veel glas: De auto’s van de eigenaar hebben vlak naast de voordeur hun ingebouwde garage met heel veel glas. Ze zullen er staan als in de showroom van de dealer.

Op het terrein komen verschillende gasthuizen die in een verwante stijl, maar meer als houten ‘cabins’ gebouwd zullen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer