Ga naar hoofdinhoud

Bankgebouw in Driebergen blijft winnen

Het met kolommen van kruislaaghout, gelamineerde spanten en kruislaaghouten vloeren gebouwde bankgebouw op landgoed de reeenhorst in Driebergen van RAU Architecten heeft opnieuw een prijs gewonnen. De Gouden Kikker, voor het meest duurzame gebouw.

De prijs werd onlangs uitgereikt op het Duurzaam Gebouwd-congres, dat dit jaar in de Drentse hoofdstad Assen plaatsvond.

Het gebouw, dat vorig jaar werd opgeleverd, won al meer prijzen, onder andere die van ‘Kantoorgebouw van het Jaar‘.
De jury van de Gouden Kikker prees het bouwwerk om zijn toepassing van duurzame en herbruikbare materialen. Dat werd ook in de inrichting doorgetrokken, maar het meest opvallend is wel dat de constructie van het vijf verdiepingen hoge gebouw vrijwel geheel van kruislaaghout en gelamineerde spanten is, terwijl er ook nog van gerecycled hout gebruik gemaakt wordt.
Duurzaam is dit gebouw, dat in opdracht van de Triodos bank werd gerealiseerd, ook vanwege de warmtepomp, de vele zonnepanelen, de voorrang voor fietsers ten opzichte van auto’s (die verderop op het terrein moeten parkeren). Daarnaast werd het hele landschap rond het gebouw hersteld met veel aandacht voor het stimuleren en terugbrengen van flora en fauna.

Eén reactie op “Bankgebouw in Driebergen blijft winnen

  • Geert van Dijk

    Werkelijk een prachtig gebouw!
    En als je naar die interieurfoto’s kijkt – dat is een ruimte waar MENSEN kunnen werken.
    Of: mensen kunnen WERKEN. (’t is maar met welke bril je kijkt)
    Feit is dat in een ruimte waar mensen zich plezierig voelen, er beter gewerkt wordt (en daarom heb ik dubbelop hekel aan Betonnen Bunkers.. als kantoor)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer