Ga naar hoofdinhoud

Basketbalpaleis als voorbeeld van houtbouw

In Idaho wordt momenteel aan een basketbalarena gebouwd die een voorbeeld voor houtbouw van grote sportfaciliteiten moet worden voor heel Amerika.

Het gaat om de basketbal-arena van de universiteit van Idaho. Er zullen 4000 zitplaatsen komen rond het hoofdveld en verder zal het gebouw vele andere faciliteiten herbergen als het in 2021 wordt opgeleverd door de Hoffman Construction Company, naar ontwerp van Hastings + Chivetta Architects.

Zo moet het ook een plek worden voor concerten en events en andere zaken die de studentenpopulatie tot elkaar kan brengen. Het gebouw moet een ‘landmark’ worden op de campus en vormt het toegangsgebouw tot de sportfacikiteiten. Kenmerkend is het golvende (houten) dak, waarvan beweerd wordt dat het op het golvende landschap rond de stad geïnspireerd is. Dat is een groot verschil met de meeste basketbalarena’s, die zich in stalen ‘dozen’ bevinden. En daarmee een voorbeeld voor toekomstige sporthallen.

In het gebouw worden allerlei vormen van plaatselijk (gelamineerd) hout toegepast, en het dient op die manier ook als studieobject voor de studenten bouwkunde van de universiteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer