Ga naar hoofdinhoud

Bekroonde houtbouw voor kleuterschool

Kleuterschool St. Laurentius in Neustadt an der Donau (Duitsland) is gebouwd met massief hout en heeft een open midden, een atrium. In 2018 ontving het project de Beierse houtbouwprijs.

Het atrium dient als speelplek en ontmoetingsruimte voor de kinderen en is de toegang tot het gebouw. Het gebouw huist vier groepen kinderen, waarvan twee groepen op de begane grond en twee op de bovenverdieping van het gebouw. Visueel zijn de vier groepen met elkaar verbonden via het atrium. De bovenverdieping bij de entree steekt iets boven de begane grond uit zodat er een overdekt plein ontstaat. 

Alle muren en plafonds in de gemeenschappelijke ruimtes zijn bedekt met hout. De buitenkant van het gebouw bestaat uit latten die op sommige plaatsen dicht tegen elkaar geplaatst zijn en op andere plaatsen verder van elkaar af. De school oogt van buiten strak en grafisch. De binnenkant van het gebouw nodigt uit tot spelen en klimmen omdat de architecten hiervoor veel ruimte hebben gecreëerd en veel nissen hebben ontworpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer