Ga naar hoofdinhoud

Berlijns huurwoningcomplex in hybride houtbouw

Het is nog bij wijze van proef, maar woningbouwvereniging HOBOWE in Berlijn is er al zo tevreden mee dat ook andere projecten in houtbouw zullen worden uitgevoerd. In Berlin-Adelsdorf realiseerde archtectenbureau Kden + Lager drie appartementwoning voor totaal 42 huurwoningen.

Kostenvoordelen zouden in dit project nog niet echt zijn opgetreden, meldt Baunetz, dat veel foto’s en tekeningen van het project toont. Andere voordelen zijn grotendeels bekend: de lichte en snelle manier van bouwen, de gezondheidsvoordelen en de duurzaamheidsvoordelen. In dit geval wordt ook genoemd dat bouwen met kruislaaghout ‘smaller’ kan dan met beton en dat het te verhuren vloeroppervlak (in Duitsland gaat dat in een aantal euro’s per vierkante meter) groter is.

De drie gebouwen, die ten opzichte van elkaar gedraaid gepositioneerd staan hebben ieder drie verdiepingen plus een zolderverdieping, die bij de benedenliggende luxere woningen betrokken is. Op de lagere verdiepingen zijn kleinere woonunits gerealiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Word nu abonnee van Houtwereld of Het Houtblad. Abonneer